Ent sellelgi puhul ei puudu tordialuselt või korrustordi tipust tavaliselt väike tort, et säiliks lahtilõikamise traditsioon.

Popiks on kujunenud väheste kaunistustega tordid, mis jätavad ilusa puhta mulje. Näiteks on korrustordi ülemisel kihil vaid üksik lillekimp. Üha rohkem valitakse lakoonilises stiilis tort. Palju soovitakse ka elusroose ja atlasspaelaga kaunistatud torte või kooke. Selle suve lemmik värvid on lilla ja valge. Martsipanist lilledeks soovitakse tordile samasuguseid lilli, mis on ka pruudikimbus või peoruumi kaunistuses. Aastate hõlma on jäänud portselanist pruutpaari kujukesed korrustordi tipus.

Tehakse ka korralik kodutöö ära enne, kui tullakse torti valima. Uuritakse internetist ja võetakse pildid kaasa, mida saab kondiitriga arutada. Pulmatordi kaunistuse valimisel usaldatakse hästi palju kondiitrit, kes hakkab seda torti valmistama. Kindlasti on soovitav tellida enne lõplikku otsust eri koostisega ja kaunistusega proovitükke. Ameerikalikud keeksist, kreemist ja keedisest tordid pole pruutpaaride lemmikud. Loomulikult ei kao ka klassika-martsipanist roosid kaunistuseks. Lemmik sisuks tahetakse vaarika-kohupiimakreemitorti ja katteks naturaalset martsipani.

Pulmatortidega on olnud ka naljakaid „äpardusi“, kus tordi sissetoojad on "kukutanud" tordi maha. Õnneks on õige tort pruutpaari alati ootamas, aga korraks jäävad külalised isegi uskuma...

Reval Kondiiter
www.revalkondiiter.ee

Jaga
Kommentaarid