Üks klassikaline pulm näeb ette ligi 50 külalist, registreerimist perekonnaseisuametis ning pidu mõisas või mõnes teises suures ja ilusas hoones. Seal süüakse ja juuakse nii, et keegi ei pea millestki puudust tundma, mängitakse erinevaid pulmamänge, tantsitakse. Öösel peale pulmapidu lahkutakse ning ongi pidu läbi. Heal juhul saad veel mesinädalatele mõnda ihaldatud paika sõita.

Kuna enamasti ei ole inimestel raha kunagi üleliia, kuid abiellumise soov on lausa hingepõletav, on mõnikord tarvis teha väiksemad pulmad. Väiksema külaliste arvuga, väiksemas hoones ja võib-olla ka ilma mesinädalateta. Tuleb pidada nn säästupulmad.

"Säästu" ei pruugi alati tähendada midagi halba ja odavat. See võib tähistada midagi lihtsamat, kergemat, stressivabamat. Säästupulmade pidamiseks on tähtis kõik väga hoolikalt läbi mõelda.

Ei ole tarvis kutsuda kokku kõiki sugulasi, sõpru, sõprade sõpru ja nende vanemaid. Pulmad on siiski kahe inimese omavahelise sideme tugevdamine, mis liidab kaks perekonda ja vaid kõige lähedasemad sõbrad. Tarvis on koostada nimekiri inimestest, kes kindlasti peavad selles pulmas osalema. Üldjuhul nii pruudi kui peigmehe vanemad ligikaudu (4 inimest), tädid-onud-vanaemad-lähedasemad sugulased (15 inimest), õed-vennad (6 inimest), mõni varu (5 inimest) lisaks pruut ja peigmees. Seega saab teha säästupulmad ligikaudu 20-30 inimesega.

Kui tellida catering või teha ise süüa, tuleb arvestada inimese peale ligikaudu 16 eurot. Seega 30 külalisega pulmapeo toit maksab umbes 480 eurot.

Registreerimine toimub kõige odavamal variandil ja tegelikult ka kõige klassikalisemal variandil Perekonnaseisuametis. Pidulik abielu registreerimine on kõige odavam kolmapäeval ning kõige kallim laupäeval. Seega ka siin saab paar vaadata, kuidas rahakotile paremini sobib. 

Väga tähtis asi, milleta registreerimist toimuda ei saa, on abielusõrmused. Pulmasõrmuseid võib vaadata näiteks SaloCentri kauplusest, kus osutatakse ka graveerimise teenust. Ütleme nii, et kaks sõrmust saab kätte umbes 65 euro eest. Kusjuures SaloCentri juures on oluline fakt ka see, et sealt saab laenutada nii pruutkeite kui ka pulmaülikondi/smokinguid. Kuigi säästupulma varianti silmas pidades on seal kallid hinnad. Registreerimiseks võib osta ka ilusa uue kleidi kaubanduskeskusest ning ülikond peaks  igal meesterahval endal kapis olemas olema.

Säästupulmade puhul ei ole tarvis üürida kalli hinna eest pulmapeo paika. Kui te ise või keegi tuttavatest elab oma majas, sobib ka see koht peo pidamiseks.

Samuti ei ole tarvis tellida ilmtingimata pulmavanemat ja bändi. Alati tasuks uurida ka erinevaid muusikakoole, kus head muusikat teevad ka sealsed õpilased. Näiteks Georg Otsa muusikakool jne.

Kuigi pulmafotode teenus ei ole just hingematvalt kallis, saab ka siinkohal kokku hoida. Kindlasti on keegi tutvusringkonnas, kellel on hea fotokaamera ning kelle hobiks on pildistamine. Hea oleks teda nö “ära kasutada”.

Tasub vaadata ka erinevate profifotograafide hindu. Kõige säästlikum pakett on lühike pulmapakett, mis reeglina sisaldab 1-2 tundi pildistamist registreerimise ajal, pulmapeo ajal või eellavastuse ajal. Kõige professionalsem variant oleks kindlasti teha eelnevalt pulmalavastus, kus paari pildistatakse tunni aja jooksul. Siis on peale pulmi paarist profesionaalsed pildid, mida on hea vaadata ja albumisse panna. Registreerimise ja peo ajal on hea kasutada fotograafiahuvilise sõbra-tuttava andeid.

Üheltki pruudilt ei tohiks puududa pruudikimp. Pruudikimbu võib lasta teha päev varem. Tasub uurida ka oma tutvusringkonnast, kas keegi on lilleseadet õppinud. Nii saab ka lilled hea hinnaga.

Kui pidada tagasihoidlikud pulmad ja mitte jääda vaid kahekesi registreerimise juurde, läheb kogu pidupäev maksma minimaalselt 700 eurot. Seega ei pea kahe inimese ühte liitmiseks kulutama tuhandeid eurosid. Tähtis on vaid tahtmine ning oskus paar kuud raha koguda.