Pulmapeol osalemine on muutunud õudusunenäoks. Pruut ja peigmees tahavad endale maailma ägedaimat päeva, mis on ka arusaadav, aga kas see ikka peab tulema kogu suguvõsa ja sõprade arvelt?! Pulmas osalemise eest tuleb välja käia üüratud summad nagunii ja mind tõesti pahandab, et nüüd ei tohi ma isegi oma aia lilli noppida, vaid pean minema ekstra lillepoodi ja tellima konkreetselt pruutpaari soovitud lilli ning maksma nende eest veel ei teagi, kui palju, aga igatahes selgelt liiga palju. Ja seda kõike mille nimel? Et inimestel oleks paar tundi uhke olla oma valges lillemeres (mis, muuseas, meenutab tegelikult hoopis matusemeeleolu).

Ja mis siis saab, kui toon sinu soovitud valgete liiliate asemel oma aiast võetud punased pojengid? Kas rikun omakasvatatud lilledega su päeva ära? Saadad mind ukselt tagasi või viskad lilled prügikasti? Miks on vaja sellise tobeduse peale oma aega ja energiat kulutada, aru ma ei saa?!

Nagunii kulutan selle peo peale pool kuupalka. Pulmapeoks tuleb osta uued peokohaga sobivad rõivad. Loomulikult ei lähe ükski endast lugupidav naine sama kostüümiga mitmesse pulma ning üks kleit ei sobigi nii mõisa kui turismitallu. Sõidukulud. Majutuskulud, sest pruutpaar ei suuda arusaadavalt maksta kõikide külaliste majutamise eest ja autos me tõesti ei soovi ööd veeta. Kingituseks paarsada eurot. Lapsehoidja kulu, sest pulma ju väikelastega minna ei tohi. Ja nüüd kulu lilledele.

Tegelikult on see pulmas käimine ikka väga kallis lõbu, kui kõik see kokku arvutada. Vähemalt ei küsita meie käest pulmamaksu, millest Naistekas hiljuti kirjutas, aga samas ei saa väga kindel olla, äkki on mõisa ballisaali nurka korjanduskarp siiski üles seatud... tuleb vist sularaha ikka kaasa võtta igaks juhuks.

Tahakski pruutpaaridele südamele panna, et kõik teie lähedased osalevad suurima rõõmuga teie unistuste päeval, sest kõigil on teie üle hea meel. Aga kui te pulmapeost väljapressimisürituse teete ja "mina tahan" sildi all külalistele nii jaburad ettekirjutused panete, siis ei tunne sellest peost küll keegi rõõmu. Teie ise ka mitte, sest kui külalised on pahased, tunnete te seda terve peo aja! Nii et lõpetage see "mina tahan ainult valgeid liiliaid" jauramine ja laske külalistel elada!