Tegemist on ühe kõrgematasemelise pulmafoto kollektsiooniga maailmas, kuhu saadetakse maailma tipp-pulmafotograafide poolt igal aastal üle kümne tuhande foto, kuid neist tuuakse esile vaid 50 parimat.

“Minu jaoks on kõige toredam see, et just Eestis tehtud pilt sai sinna galeriisse,” tunnistab Jüriado ise. “Eesti on nii pisikene ja meil on tegelikult suurepärased fotograafid, mistõttu ma ei imesta, et Eesti fotograafe märgatakse ja seda ükskõik, mis vallas. Meil on igas žanris väga tõsised tegijad, mitte ainult pulmafotograafias.”

Kui keegi sellise tunnustuse osaliseks saab, on täiesti loogiline, et tööalaselt avanevad tema jaoks väga mitmed uksed. “Ma olen igal aastal midagi Junebugis võitnud, nad on teinud kolm fotovõistlust — destination, mis on keskendunud kindlale asukohale ehk pruutpaarid abielluvad mujal kui oma kodumaal, best of weddings nagu see praegune, mis keskendub ainult pulmadele ja engagement ehk kihlumise fotod — ja kõik saadetud pildid peavad olema tehtud viimase aasta jooksul. Võistlusi korraldatakse kord aastas ja kõigis nendes kollektsioonides olen ma vähemalt ühe auhinna võitnud, kihlumisfotode kategoorias isegi mitu," räägib ta. "Kuna pruutpaarid otsivad Junebugist fotograafe, olen nii mõnegi rahvusvahelise töö läbi selle portaali saanud. Ja kuna sinna saadavad pilte tõesti maailma kõige paremad tegijad, nimekirjas on aastaid väga kõrgel tasemel pildistanud fotograafide nimed, siis loomulikult on see suurepärane tunnustus."

Võidufoto sündis ühel väga külmal talvepäeval Viru rabas. Toimus väga pisikene ja intiimne pulm väikeses Kolga mõisas ja Viru raba jäi sinna kõrvale. Ja kui esialgu võib jääda mulje, et pilt on tehtud drooni abil, siis fotograaf avaldab saladuse, et see on pildistatud hoopis Viru rabas olevalt vaateplatvormilt.

Junebug Weddings on parimaid pulmafotosid valinud välja juba 11 aastat, kuid 2018. aastal on eriliselt silma paistnud just Euroopa, näiteks Läti, Poola, Norra ja Valgevene fotograafide tööd.

Vaata kõiki tõeliselt kauneid pulmapilte SIIT.