Nii palju kui inimesi, nii palju on ka erinevaid soove ja võimalusi pulmareisile minekuks või mesinädalate veetmiseks. Ka reisile kulutatavad summad on väga erinevad.

Et aga reisimine on järjest suuremale osale inimestest kättesaadavaks muutunud, siis jagame siinkohal veidi informatsiooni pulmareisi planeerijate kohta. Loomulikult on alljärgnev info ainult väike osa võimalustest, mida tegelikult maailmas pakutakse. Ja alati on pulmareisile mineja teretulnud oma isiklikke soove ja mõtteid esitama.

Pulmareisile sõiduks saab kasutada erinevaid variante. Need, kes soovivad reisipaketi peale võimalikult vähe ja sihtkohas rohkem raha kulutada, võiksid valida mõne charterlennu. See tähendab küll reisimist sihtkohta ja tagasi suurte rühmadega, ent annab täieliku vabaduse sihtkohas oma aega planeerida. Charterlendude korral tuleb arvestada, et sihtkohas viibitakse kas 1 või 2 nädalat. Pakutavaid sihtkohti on kokku üle saja ja hotelle üle tuhande. Ühenädalase Euroopa reisi hinnaks on keskmiselt 6000 krooni, kaugreisidel on hinnad alates 12 000 kroonist. Charterlendudele pakutakse ka üsna tihti soodsaid, nn. viimase hetke hindu, aga nende peale ei saa loota, kui soovitakse sõita kindlasse sihtkohta ja majutuda kindlas hotellis.

Estravel pakub oma klientidele nii Eesti suurima reisikorraldaja Wris-Tours'i kui ka Soome reisikorraldajate reisipakette. Kõik Soome reisikorraldajad on Eesti turul olnud juba aastaid ja kindlasti paljudele reisihuvilistele tuttavad. Nimetagem siiski suuremaid: Aurinkomatkat , Finnmatkat, Fritidsresor, Tjäreborg , Etumatkat. Antud reisikorraldajatel ei ole küll valmis pakette pulmareisideks, kuid hinnad on taskukohased paljudele inimestele. Reisikorraldaja aitab üldjuhul näiteks lillede ja vahuveini või puuviljakorvi muretsemisel hotellituppa, ent reis tuleb asjaosalistel ise endale pulmareisiks teha ja seda sel moel ka nautida!

Kui aeg on piiratud ja kaugele lennata ei soovita, siis võib pulmareisile sõita mõnda Euroopa linna.

Üldjuhul reisitakse siis individuaalselt, mitte rühmaga, ja kasutatakse tavalisi liinilende. Kuna liinilendude hinnatase on charterlendude omast kõrgem, siis võib nädalalõpp linnas maksta märksa rohkem kui terve nädal mõnes Vahemere-äärses kuurordis.

Spetsiaalseid mesinädalate pakette pakuvad mitmed Euroopa kultuurilinnad.



Soovitada tahaks kindlasti Biedermeier Viinis pakub abiellunutele paketti hinnaga alates 560 USD. Hind on kahele ja sisaldab: - 2 öö majutuse kaheses spetsiaalselt lilledega kaunistatud toas;
- südamekujulise sildi 'just abiellunud' toa uksel;
- nostalgilise must-valge pulmapildi kaunis raamis;
- maasikad shokolaadis ja shampanja ;
- romantilise 4-käigulise õhtusöögi spetsiaalselt dekoreeritud lauaga hotelli talveaias ja pulmaserenaadi;
- hoburakendiga linnaekskursiooni

Deluxe klassi hotell Radisson SAS Palais pakub paketti hinnaga alates 721 USD. Hind on kahele ja sisaldab:

- 2 öö majutuse kaheses lux-toas;
- Royal Club hommikusöögid eraldi VIP-toas või nn. Viini hommikusöögi toas;
- üllatuskingituse saabumisel;
- vaba sissepääsu terviseklubisse 'John Harris', koos sauna kasutamise võimalusega; tasuta kohvi ja tee toas;
- 3-käigulise õhtusöögi kalarestoranis 'Le Siecle' või pühapäevase brunch hotelli restoranis;
- hotelli katuseterrassil või mõnes hotelli kaunis ajaloolises salongis tehtud mälestusfoto.

Lisaks Viinile pakutakse spetsiaalseid mesinädalate pakette ka teistes Euroopa linnades. Kui soovitakse pikemalt viibida valitud sihtkohas, siis makstakse nn. paketivälised majutusööd lisaks. Nii nagu ka Tallinn-sihtkoht-Tallinn lennu-, laeva- või rongipiletid.

Sandals on üks paljudest võimalustest neile, kellel rohkem aega ja raha oma pulmareis või mesinädalad meeldejäävaks muuta. "Love is all you need!". Just nii reklaamib ennast aastaid reisibüroode poolt maailma parimaks "all-inclusive" teenindust pakkuvaks kuurordiketiks valitud Sandals.

Sandalsi 10 kuurorti asuvad neljal Kariibimere saarel (Jamaica, St. Lucia, Bahama, Antigua). Klientidele pakutakse eksklusiivset teenindust, mis lisaks majutusele sisaldab ka kõike muud, mis kuurordi territooriumil toimub. Sellest ka väljend 'all-inclusive' ehk kõike sisaldav. Erandiks on ainult suveniiripoed, milles sisseoste tehes tuleb siiski oma kauba eest maksta.

Mis teeb Sandalsi eriliseks?

- Kindlasti see, et antud kuurordid on mõeldud ainult paaridele. Seega õige valik nii äsja abiellunutele kui ka juba aastaid koos elavatele paaridele, kellel tahtmine kahekesi luksuslikku puhkust nautida.

- Puhkuse õnnestumisele aitavad kaasa ülimalt professionaalne ja sõbralik teenindus, romantiline õhkkond, iga kuurordi eksootiline ja värvirikas arhitektuur ja luksuslik majutus ka nn. madalamas hinnaklassis.

- Kariibimere saartele omased kaunid liivarannad pakuvad võimalust kas lihtsalt päevitada ja ujuda või hoopis tegeleda erinevate veespordialadega. Viimastele lisaks saab harrastada ka golfi, tennist, body-building'ut, aeroobikat jt. alasid. Elukutselised treenerid annavad kõigile soovijatele ka algõpetust. Ja see kõik kuulub hinna sisse!

- Aktiivsetele päevadele on toetuseks mitmekülgne söögi- ja joogivalik erinevates restoranides ja baarides 24 tundi ööpäevas.

- Eriliseks teeb Sandalsi ka valikuvõimalus: näiteks Jamaical viibides saab külastada ka teisi saarel asuvaid Sandalsi keti kuurorte ja kasutada seal pakutavaid teenuseid. 'Stay at 1, Play at 6´on intrigeeriv lubadus.

Hinnad Sandalsi kuurortides alagavad 40 000-st kroonist 7 päeva/6 ööd. Hind on kahele ja sisaldab majutust, ööpäevaringselt sööke ja jooke, mitmekesiseid sportimisvõimalusi, tasuta transfeere lennujaamast kuurorti ja tagasi, igaõhtuseid kohalikke kultuuriprogramme. Minimaalne kohaloleku aeg on 3 ööd.

Lisaks mesinädalate veetmisele on Sandals tuntud ka abiellujate seas. Just nendele, kes soovivad oma abielu sõlmida eksootilisel Kariibimere saarel, pakutakse spetsiaalseid pakette. Dokumentide ja tseremoonia ettevalmistamine on sealjuures pikk protsess ja soovist Sandalsi kuurortides abielluda tuleb mitu kuud ette teada anda.