Liiga kõrgete ootuste murenemine tõmbab mõnelgi noorpaaril mesinädalateaegse meeleolu nulli. Nii mõnigi pruut häbeneb oma masendust aga lausa nii, et ei tihka isegi kurta kellelegi.

Selliste tulemusteni jõudis ameerika arst Terry Eagan, kes nentis oma hiljutises intervjuus ajakirjale Times: “Äsja abiellunute õnnele tuleb kasuks paras ports realismi.”

Asjatundjate sõnul ootavad noorpaarid pärast pulmi jätkuvalt säravat ja muretut argipäeva.

“Tavalise elu algus on armunutele justkui ootamatu ning tekitab noortes tunde, et abiellumine oli vale samm. Ja kui siis tekib ühises kodus esimene tüli, on jahmatus suur. Sest nad ju ometigi lubasid teineteisele, et nende kodus ei riielda,” seletab Eagan.

Ameerikas on paariteraapiat vajavate ning pulmadejärgset masendust põdevate inimeste hulk juba umbes 10 protsenti. Numbrit suurendab veidi ka fakt, et mõned naised otsivad internetifoorumitest iseseisvalt muredele lahendusi.

“Küsin neilt noortelt alati, et miks nad üldse arvavad nagu peaks abielus elatama tülide ja riiuta.  Tülitsemine on ju täiesti normaalne, seletab Eagan ning täpsustab: “Abielu ei tohiks mingil juhul olla lahendus teie elumuredele. Abielludes tuleb meil kõigil ka siiski oma iseseisvus säilitada ning oma õnne eest vastutame me ka abielus olles ikka ise. On väär arvata, et kui enne abiellumist vastutasin ma ise oma elu eest, siis pärast pulmi teeb seda kõike minu abikaasa.”.