Tänapäeval on pruutkleidid üks vähesid võimalusi naistel end tõeliste printsessidena tunda ja uhket kleiti kanda, sest lubatud on kõik kaunistusvõtted, pärl- ja pitstikandid, isegi kunstlillekesed.

Pruutkleidi uhkus ja materjalid sõltuvad kahjuks rahakotist. Loomulikult on äärest ääreni täistikitud kahar kleit ilus, aga omad võlud on ka lihtsal?ikelistes, vähemate kaunistustega kleitides. Kui oled otsustanud valge kleidi kasuks, siis peaks kindlasti arvesse võtma seda, et valget on mitmeid erinevaid toone ja kõik ei pruugi isegi mitte sulle sobida. Seda saab katsetada peegli ees endale erinevaid toone ette sobitades, mõni valgetest tundub kindlasti säravam kui teised. Samuti ei pruugi sobida sulle ka mõni lõige või joon, mis ajakirjas modelli seljas imeilus näib.

Tavaliselt sobivad kaharad kleidid ja horisontaalläbilõige neile, kel on sale piht, see on hea lahendus ka siis kui puusad ongi veidi laiemad, sest rõhk on keskkohal ja käsivartel. Kui asi on teisiti, on sageli printsesslõige hea lahendus. Variante on teisigi, kõige professionaalsemat nõu lõigete ja nende sobivuse kohta saab kindlasti disaineritelt endilt. Kõik aksessuaarid, nagu loor kingad, kindad, kotike ja ehted sõltuvad juba kandjast, kleidist ja üldmuljest. Üldine reegel on aga see, et kerge tagasihoidlikkus tuleb sel päeval küll kasuks. Seega ei tohiks liialdada ka ehete ning meigiga.

Ehetest on võib-olla kõige huvitavamad, aga kahjuks Eestis vähe nähtud, pärlite ja kivikestega kaunistatud tiaarad, mille külge võib ka loori kinnitada. Pruudi meik peaks olema väga professionaalne, see tähendab ennekõike näo põhja oskuslikku modellerimist, sest dekoratiivne osa ehk värvid jääb suhteliselt tagasihoidlikuks.