Kuna me otsustasime väiksemate pulmade kasuks, seda juba eelkõige eelarvet silmas pidades ja loomulikult ka seda asjaolu, et nii meil, külalistel endil kui ka õhtujuhil on oluliselt lihtsam väiksemates pulmades erinevaid tegevusi läbi viia, siis oli väga suuresti selge, kes meie pulmapäeval peavad kohal olema ja kes mitte. Kõik kutsutud on meie kõige lähedasemad sugulased ja sõbrad. Inimesed, kellega tahame meie jaoks ilusat ja tähtsat päeva koos jagada ning kes on olnud meie kõrval kõik need aastad. Praegu on nimekirja arvatud üle viiekümne inimese, lapsed kaasa arvatud. Mõned inimesed on lisandunud meie nimekirja alles mõned päevad tagasi. Ka täna on veel mõneti ebaselge, mitme inimese võrra nimekiri suureneb või hoopiski väheneb, kuid kuna aeg kiirustab takka, siis otsustasime, et paneme lõplikult nimekirja lukku mai esimesel nädalal.

Tundub, et aega on küll pulmapäevani veel palju jäänud, kuid siiski enam mitte nii palju. Kõigest neli kuud! Tahamegi külaliste nimekirja kiirelt paika panna, et saaks kutsetega tegelema hakata. Kui kutsed mai kuu jooksul laiali saab saadetud, siis on külalistel piisavalt palju aega, et ennast selleks päevaks valmis panna. Võib ju juhtuda, et meie pulmapäeval toimuvad veel teisedki üritused, kuhu inimesed minna tahaksid ja siis oleks neil kergem otsustada, kui meie poolt kutsed juba varakult külalistele saadetud saab. Meie saame omakorda olla kindlamad, et meie „väljavalitud“ külalised sel imeilusal päeval meie kõrval on.

Pulmakutsetega on see lugu, et me pole veel jõudnud otsusele, kas teeme kutsed ise või tellime need mõnelt kutsete valmistajalt. Kutsete valmistajatelt on uuritud hindu ja tehtud töid. Aga et saada rohkem aimu sellest kutsete nii-öelda hinnamaailmast, siis peab uurima eelnevalt ka kutsete valmistamiseks mõeldud materjalide hindu, mida me ise meisterdamisel kasutaksime. Siis saame otsustada, kumb variant tuleks soodsam.

Tegelikult oleme algusest peale mõelnud, et võiks siiski kutsed ise teha. Kindlasti peab siis kõik väga detailselt läbi mõtlema ja palju aega ning kannatust varuma. Kui eelnev kogemus puudub, siis võib see päris raskeks tööks kujuneda. Kuid sellega heidutama me ennast ju ei peaks, sest me poleks ju esimesed, kes oma pulmakutsed ise valmis teeks ning sellest suurt rõõmu saaks. Aga nimekiri pole veel 100% valmis ja lõplik, siis on veel natuke aega, et leida just meile sobivaim viis pulmakutsete saatmiseks. Õnneks oleme välja valinud juba oma pulmavärvid ning see hõlbustab juba oluliselt asjade edasist käiku. Välja peab veel valima meile sobiva kujunduse ja teksti.

Monika ja Uve blogivad Naistekas igal nädalal kuni nende pulmapäevani augustikuus. Tänutäheks kingivad Naistekas ja Swissotel noorpaarile romantilise õhtu Swissotelis!