Kui aus olla, siis pole meie esialgses pulma eelarves bändi üldse sees olnudki, sest selles osas olid meil hoopis teistmoodi mõtted ja ideed. Kuid mida aeg edasi on läinud, seda rohkem oleme kaalunud seda mõtet, et pulmas siiski peab olema üks korralik ja hea bänd, kes aitaks rahva käima panna ning kelle roll oleks kaasa aidata pulmpeo õnnestumisele.

Muidugi sõltub bändist ka see, millise tujuga sa pulmast koju või magama lähed. Emotsioon tekib alles hiljem ja seda üritamegi leida, otsides sobivat tegijat oma pulma. Õnneks on valik äärmiselt suur ja lai ning valida on väga paljude koosseisude hulgast. Muidugi peab eelnevalt väljavalitud tegijate taustainfot uurima ja võimalusel kokku saama, mis annab bändi kohta veelgi parema pildi ja ettekujutuse. Kõige parem on see, kui on võimalus kohale minna välja valitud bändi(de) esinemistele, kus samuti saab aimu tegijate muusikast ja nende valikus olevatest lauludest. Ühesõnaga, oma silm on ikka kuningas ja see aitab juba lõplikult otsuse vastu võtta, millist ansamblit pulma valida ja millist mitte.

Meie ise surfasime internetis nii mõnedki tunnid, et leida tegijaid, kes pakuksid kvaliteetset teenust ning oleksid ka usaldusväärsed. Lugedes erinevaid artikleid bändidest ja tehtud valikutest, siis on ette tulnud nii mõnelgi paaril olukordi, kus viimasel minutil ansambel teatab, et nad tulla ei saa või tuli midagi muud ja tasuvamat vahele. Täiesti kohutav olukord! Ise ei kujutaks ettegi, mida siis ette võtta ja kuidas käituda. Kuidas üldse leida viimasel minutil uus tegija, kes oleks nõus ühe või kahepäevase etteteatamisajaga esinema tulema? Kindlasti võib neid veel leiduda, kuid sellisel juhul võib esinemise honorar olla hoopiski kõrgem kui tavaliselt. See paneb aga pruutpaari äärmiselt ebamugavasse olukorda. Kas võtta või jätta? Loodame ise väga, et meie väljavalitud bänd selliseid „trikke“ ei tee ja tuleb lubatud ning kokkulepitud ajaks kohale. Vähemalt sai sellistest negatiivsetest asjadest avameelselt räägitud ja usume, et tehtud valikut me kahetsema ei pea.

Jah, oleme oma bändi leidnud. See võttis küll omajagu aega ja jäi suhteliselt viimasele minutile, kuid usun, et tegime õige valiku. Valikul arvestasime internetist leitud bändi kohta erinevaid kommentaare ja arvamusi, kes sama bändi oma üritusele kutsunud on ja ka olemasolevat kodulehte ning nende esitatud muusikat kuulates. Peale mitmete e-kirjade vahetamist ja telefonikõnesid, leidsime, et see bänd peabki meie pulmas kohal olema. Tegijad jätsid meile väga positiivse ja muheda mulje ja seda me otsisimegi. Muidugi, mis üllatas oli see, et samal kuupäeval, mil on meie pulmapäev on väga paljud, võib öelda, et isegi suur osa bände hõivatud juba. Ja samuti on tegu pulmadega.

Kui tagasi algusesse minna, siis võibki kokkuvõtvalt öelda, et üks hea bänd maksab nii palju kui ta küsib. Meie küll arvestasime väiksema summaga ansambli otsimisel, kuid kuna soovime kindlat ja usaldusväärset tegijat, siis oleme nõus selle eest ka rohkem välja käima. Hea bänd maksab ka rohkem. Ja asjad hakkavadki vaikselt paika loksuma. Meie päevast lahutab meid vaid 30 päeva. 30 PÄEVA kõigest! Aga peab ka ütlema, et meil on asjade korraldamisega õnne olnud. Iga asi leiab kuidagi ise enda koha meie plaanides.