Õnneks on palju neid inimesi, kes selle tee juba läbi käinud ja rõõmsalt soovitusi ning nõu meile jagavad. Kui aga minna tagasi täiesti algusesse, mil pidi planeerimisega tegelema hakkama, siis oli kohe selge see, et kiirelt peab tegevuskava ja eelarve paika panema, vältimaks hilisemaid probleeme ja tõrkeid. Aega tundus olevat küll palju, aga tegevusi veel rohkem.

Kui pulmakuupäev, kirik ja koht välja valitud sai, siis pidime kirja panema külaliste nimekirja. Nimekirja sai mitmeid-mitmeid kordi ringi tehtud. Ka praegu on veel mõned küsimärgid ning loodetavasti saame neist lähipäevil jagu ja saame nimekirja lõplikult lukku panna. Siis on juba külalised need, kes otsustavad, kas tulla meie pulma või mitte.

Järgnes toitlustaja valik, kelle leidsime õnneks suurema vaevata. Siis olimegi juba pulmariiete ja aksessuaaride otsinguil, mis meil ka lõppkokkuvõttes hästi õnnestus.

Nüüd tuli hakata sobivaid sõrmuseid otsima. Kindel oli see, et me tahame tavalisi kullast abielusõrmuseid. Ja soovituste kaudu leidsimegi väga asjaliku ja toreda kullassepa, kelle juures sai paar päeva tagasi ka käidud. Kullassepa küsimusele: „Millised need sõrmused olema peaksid?“ sai ta vastuseks: „Sellised nagu teil sõrmes on!“ „Tahame sõrmuseid, miks oleks täpselt sellised nagu need on suuremal määral läbi-aegade olnud, ilma lisa kujundusteta“. Sõrmuste sisse graveering üksteise nimede ja pulma kuupäevaga. Korras! Saigi sobivas suuruses sõrmused töösse pandud. Kuu-kahe jooksul peaksime sõrmused kätte saama. Kõnet kullassepalt, et sõrmused on valmis, me juba ootame.

Kõikide nende tegevuste vahepeal sai välja valitud ka õhtujuht, kelleks sai kauaaegne tuttav.. Temaga on vaja veel paika panna täpsemad kohustused ja meiepoolsed ootused talle pulmadeks. Seegi peaks lähiajal juhtuma, et õhtujuhil jääks piisavalt aega ennast ette valmistada. Mõtteid on palju, kuidas ja milliseid tegevusi sel päeval läbi viia. Kuid õhtujuht on see, kes meil kõik selle aitab üles ehitada. Lisatööna, mis hetkel on veel täiesti algusfaasis, on helitehnika rent. Selle tahame ka kiirelt ära otsustada ning leida õigeks ajaks sobiv teenusepakkuja. Hetkel ootame pakkumisi ning käib paar läbirääkimist hindade osas.

Kuna paar kuud tagasi said selgeks meie pulmavärvid, mida tahame kasutada läbivalt meie pulmades, siis järgmiseks sammuks ongi välja valida kutsete kujundus ja leida sobiv lillesalong, kes teeks pruudikimbu; autokaunistuse ja veel mõned väiksemad-suuremad lille-tööd. Tähtaeg: maikuu jooksul. Õnneks veel aega on. Siiski tahame suuremate ja väiksemate küsimuste lahendamisega ühele poole saada hiljemalt juunikuuks. Siis on võimalik peaaegu kaks kuud mõelda ja arutada, kas midagi võiks veel muuta või vajadusel paremaks teha või mitte.

Emotsioonid on muidugi laes, kogu seda asja ise korraldada on küll väsitav, aga samas rõõmus ja ääretult tore tegevus. Kindlasti saame sellest „ise organiseerimisest“ kaasa palju huvitavaid teadmisi ja kogemusi, mida jagada teiste tulevaste abiellujatega. Igal juhul oleme me täna õnnelikumad kui kunagi varem.