Pulmahanke statistikast, mille aluseks on noorpaaridele läbi internetikeskkonna tehtud tuhanded hinnapakkumised, saab järeldada, et hinnavõitu otsiv noorpaar peaks olema suurema pulmapeo planeerimisel ajaliselt paindlik.

„Kalleim aastaaeg on suvi, täpsemalt juuli ja august ning veel täpsemalt nende konkreetsete suvekuude laupäevad. Nõudlus on nendele päevadele suurim, mis tõttu võidakse rakendada pisut kõrgemat hinda kui muudel aegadel. Hinnad kõiguvad umbes 16% nädalapäevade lõikes ehk 10 000 eurose eelarve puhul keskmiselt 1600 eurot võitu kokku 10 erineva põhiteenuse peale,“ kommenteeris Martin Aigro, kelle sõnul kõige suurema osa eelarvest võtavad üldjuhul peokoht, toitlustus ja ansambel.

Samuti soovitab ta paralleelselt hinnapakkumisi võtta näiteks kesksuvisele nädalavahetusele ja kevadisele neljapäevale. “See annab hea kontrasti hindade ja saadavuste osas. Pulmapeo ilu ja kvaliteet pigem ei mõjutu, kuna ilm võib viimaste aastate näitel olla täpselt sama nii juulis, kui mais. Samuti suudab iga pulmakülaline piisava etteteatamise ajaga organiseerida töölt ühe vaba päeva,” sõnas Aigro ja lisas, et sellisel juhul tasuks siiski arvestada peo toimumiskohaga, et külalised, kellel järgmine päev kindlasti vaja tööl olla, saaksid soovi korral ööseks koju minna.

“Samas kui juuli või august on ikkagi kindel soov, siis miks mitte nende kuude teisipäeval või kolmapäeval? Külalistel on siis isegi võimalus mitte lihtsalt vaba päev võtta, vaid pulmapidu oma kesksuvistesse puhkuseplaanidesse sobitada. Tean sellist pulmapidu, mis tehti juulis, kolmapäeval ja Hiiumaal. Külalised sõitsid Tallinnast kohale ja mitmed sobitasid pulmapeo oma puhkusega, et pikemaks ajaks saarele saaks jääda,” meenutab Aigro.

Pulmaeelarves võidu leidmiseks soovitab Aigro teha hinnapäringute protsessi mitu korda läbi ja soovituslikult 10 tegijaga iga soovitud valdkonna kohta, kuna suure tõenäosusega muutuvad oluliselt nii hinnad kui ka saadavused. “Jah, see tähendab kokku sadu hinnapäringuid, kuid seeläbi teete teadlikuma otsuse, saate parema ülevaate, kaunima pulmapeo ning võibolla ka tasuta pulmareisi säästetud raha arvelt,” märkis Aigro.