Hea meelega jagan siinkohal mõned nipid, kuidas vähese vaevaga saab koheselt veidi väsinud ruumist teha särava peokoha.

Kui näiteks peokohas on veidi vanemad toolid, siis neile on tark ülemisele otsale siduda valge lopsakas lehv, mis ulatub maani ja mille keskmesse läheb lipsuna peovärvi lai pael. Selliselt dekoreeritud tooliderivi annab piduliku tunde ja kui veel lisaks on laudadel säravvalged laudlinad, salvrätikud, ilusad lauanõud ning tagatipuks kaetud laud, siis on koheselt käes ka peotunne.

Kui on soov saavutada suurem efekt, siis saab peoruumi lakke  tekitada lainevahuse kangadekoori koos riisilampide või efektsete lühtritega — kõik oleneb ruumist endast, sest igale poole kangadekoor ei sobi. Näiteks mõisatesse, kus on juba iseenesest ilus interjöör, ei ole enam mõistlik konkureerivat kangast lakke tekitada, sest see hävitab sealse hõngu.

Aga peokoha toolid saab ka alati asendada valgete katetega toolidega, mida saab rentida erinevatest firmadest koos kohaletoomise, montaaži ja demontaažiga. Viimased mõisted tähendavad siis ka toolikatete paigaldust toolidele ja asetust peosaali ning hiljem saalist toolide koristust ja katete eemaldamist. Sageli soovitakse juba peokohas olevatele toolidele katteid rentida, aga toolid on kõik erinevate mõõtudega ja seega on väga harvad need juhtumid, kui katted sobivad just teie peokoha toolidele.

Teiseks heaks nipiks on külaliste lilledest seadete tegemine ja nendega peoruumi laudade või aknalaudade dekoreerimine. Selleks toovad floristid ilusate punutud korvidega lilled tseremoonia/laulatuse kohast peokohta ja teevad korralikesse keraamilistesse vaasidesse ilusad seaded. Külalised näevad oma kingitud lilli hiljem kenasti seadetesse pandult peolaual ja noorpaaril on hiljem peo lõppedes kerge seaded koju kaasa võtta ja nendega kodu kaunistada. Sageli on kingitud lilledega selline lugu, et nad peale kinkimist pannakse noorpaari auto pagasiruumi, kus nad kuumas või külmas närbuvad ja siis peosaalis ei ole ka nendega otsest tegelejat ning parimal juhul leitakse neile mingid hädapärased vaasid. Aga südamest kingitud lill võiks olla ka noorpaari poolt väärtustatud ja kingitud lilledest seadete tegemine on seda kohe kindlasti.

Kolmandaks heaks nipiks on tseremoonia/laulatuse seadete ärakasutamine peokohas. Ilusad seaded saavad seeläbi justkui teistkords elu ja pakuvad silmailu kuni peo lõpuni.

Kui peosaal on ääretult suur, siis seda õhurikast pinda saab lahendada lakke tehtava kangadekooriga ja 1-2 suure efektse seadega, sest palju pisikesi väikeseid seadeid, mis on suured kuluallikad, ei paista suure ruumi taustal üldse silma. Nii et suure ruumi reegel on 1-2 efektset suurt seadet ja kohe on kogu saal justkui üleni dekoreeritud!

Turismitaludes on ideaalseks pulmadekoratsiooniks kased, mis on ikka ajast aega olnud eestlaste pulmades uste juures tervituseks ning annavad peoruumile värske ilme ja lõhna.

Kask on populaarne ka tseremoonial pulmakaare materjalina. Ilusa suvise vabaõhu tseremoonia pärl ongi noorpaari esimese koduukse sümbol-pulmakaar, mille võib katta eestimaise kasega või kangaga.