Pulmatordi saabumine peosaali on kohati erinev, sest kas sõidab tort rohkete vulkaanide ja pulmarahva hõisete saatel saali ratastel serveerimislaual või on tordilaud kaetud hoopis kõrvalsaali.
Pulmatort on tõsine südaöine pilgupüüdja, mis peab olema kohvi ja konjaki kõrvasena ka väga maitsev. Firmasid, kes teevad tortidest imeilusaid kunstiteoseid on palju ja nimetan siinkohal oma töös kokku puutunud firmasid nagu Bonaparte OÜ, Pagaripoisid OÜ, AS Pihlaka jpt.

Mis on need kõige tähtsamad momendid, mida peab üks noorpaar eelnevalt teadma, kui hakkab endale pulmatorti tellima?

Kindlasti tuleks otsustada millise sisuga ja maitsega tort peaks olema ja milline tort välja näha võiks. Väljanägemise juures on alati võimalus uurida erinevate pulmatortide pilte , nii tordimeistrite kodulehtedelt kui mujalt internetist. Sealt ei pruugi saada täpselt samasugust torti, mida Eestis saaks tellida, küll aga ideid, milline just teie pulmatort välja näha võiks. Nende teadmistega oleks juba arukas pöörduda kondiitrifirma poole ja edasine võikski käia koostöös torditegijate ja pruutpaari vahel. Niimoodi saab olema tulemus kindlasti parim. Koos saab läbi arutada, kui suur tort tuleks tellida, arvestades sealjuures sööjate arvuga ja soovitava tordi kujundusega.

Torditegijate praktikas on olnud ka olukordi, kus tulevane pruut helistab või kirjutab ning esitab täpse plaani, millist torti ja kuidas soovib ning pole nõus midagi muutma ega ühtegi nõuannet kuulama. Tihti on tegemist tordinäidisega mõnelt USA leheküljelt. Tort näeb pildil imeline välja, erksavärviline ja mitmekordne. Samas on sõprade soovitusele või eelnevaile headele kogemustele lisaks just tellimise põhjuseks asjaolu, et oleks kasutatud vaid naturaalseid tooraineid ja toiduvärve. Naturaalsete toiduvärvidega tihti selliseid erksaid toone ei saavuta. Samas, kui soovitakse katet ja kaunistusi tordile martsipanist, siis tuleks teada, et martsipan pole helevalge vaid beežikas (naturaalvalge) ning seda värvides ei saa alati samu toone, mis võivad esineda klantspildil. Loomulikult püüavad kondiitrid igal korral anda endast parima, kuid torditegemine on omamoodi kunst ning selles kunstis on olemas komponente, mis omavahel ei sobi maitselt või ka tehnoloogiliselt kokku selliselt, et tulemus saaks perfektne.

Samas pole parim ka teine äärmus, kus on soov tellida tort ja ainsateks soovideks on tordi soovitav kaal ja aadress, kuhu tort transportida ning tellimusele lisatakse lõppu, et tort olgu ka ilus. See tellimus sisaldab väga vähe andmeid ja kui tellimuse täitja ei tea tellija täpseid soove või eelistusi, siis ei saa ka tellijat rahuldavat tulemust. Kokkuvõtteks julgen soovitada, et palun ärge olge kartlikud ja küsige julgesti, sest tordimeistrid tahavad teha just Teile parimat torti, mis kaunistaks Teie erilist päeva !

Millal tuleb tellimus pulmatordile esitada, et see ei jääks viimasele hetkele?

Kuna tegemist on väga tähtsa sündmusega ja mõlemad osapooled soovivad võimalikku parimat tulemust, siis mida varem, seda parem. Seda just seepärast, et jääks aega arutada ja suhelda tegijatel kliendiga. Viimane aeg oleks märku anda soovist nädal aega enne sündmust.

Kas peaks tellimuse esitamisel küsima ka peokohta tordi kohaleviimise teenust? Kuidas on tark peokohta juba päeval toodud torti hoida, kui puudub külmkapp või olemasolev külmkapp on selleks liiga väike?

Otse loomulikult osutavad paljud tordifirmad transporditeenust peokohta. Enamasti muidu ei saagi. Seda kahel põhjusel:

1. Pulmatordid on reeglina suured ja tihti ka korrustordid, millega kliendil endal on kohvikust peokohta liikuda keeruline. Tordimeistri põhisoov on, et kogu seltskond ning eelkõige pruutpaar oleks rahul ja rõõmus imeilusa tordi üle, seetõttu soovivad tegijad ka vastutada tordi eest lauale jõudmiseni.

2. Tordisöömise aeg on tavaiselt kuskil peo keskel või lõpupoole, seega tihti (eriti suvel sooja ilmaga) on vaja tort kohale tuua vahetult enne serveerimist. Seda seetõttu, et vajaliku suurusega ja tühja külmikut tordi hoidmiseks pole peokohas alati võtta ja siis pole ka vajadust keset pidu otsida seltskonnast kedagi, kes tahaks sõita torti tooma.

Minu kogemused näitavad, et kuuma suveilmaga võib martsipaniga kaetud tort nii sulama hakata, et muutub vormituks massiks. Kas ja kuidas saaks suveilmaga martsipanitorti tellida või peab valima mingi muu kattega tordi?

Seepärast soovivadki tordimeistrid pulmatordi peokohta ise õigeks ajaks toimetada,et tort oleks värske ja hea väljanägemisega. Kindlasti võib ka suvel martsipanitorti tellida, aga kuna kuuma suveilmaga sulab peaaegu kõik, mida tordi kaunistamiseks või katteks kasutatakse — šokolaad, martsipan, erinevad kreemid, sefiir jne, nii et pole vahet, milline tort tellida, tähtis on, et kõik on õigesti ja armastusega tehtud, värske ning nõuetekohatelt ja õigeaegselt transporditud.

Julgen soovitada kõigile uutele noorpaaridele, et olge aga julgemad küsima ja usaldama tordimeistreid, sest enamikel neist on pikaajalised kogemused ja te võite olla kindlad, et pulmapäeva kulminatsioon keskööl saab olema just Teile isikupärane ja loomulikult ka maitsev!