Parim idee, mida olen ise kasutanud viimastel aastatel on see traditsioon, kus iga külalistepaar laseb õhku omapoolsete soovidega kuumaõhupalli. Kuumaõhupallil on ka veel teisi toredaid nimesid nagu taevalatern või hiina latern.

Mis on hiina latern?

Hiina latern on suur (tulekindel) paberlatern, millest ripub alla taht. Taht tuleb süüdata, seejärel täitub latern kuuma õhuga ja võib lennata kuni 350 meetri kõrgusele.

Latern põleb kümmekond minutit.

Laternale kirjutatakse oma eesmärk, idee või soov ning see lastakse õhku, et soov täide läheks. Taevalaterna kasutamiseks peab valima avara ala, et ta saaks vabalt lendu tõusta (ca 75 meetrit lähimast puust või hoonest).

Siinkohal tuleb arvestada mitmete asjaoludega nagu näiteks, et kui on ikka põuane suvi ja tuleoht on suur, siis ei saa kuumaõhupalle kasutada ning ka Lennuamet on olnud põhjendatult murelik, kui meeletu kogus kuumaõhupalle satub lennukite trajektooridele.Seega on tark eelnevalt peokohaga läbi rääkida, sest neil on kindlalt olemas vastav info, kuidas antud ideed nende juures rakendada saab.

Kui korraga tõuseb õhku 50 suurt kuumaõhupalli ja need vajuvad üheskoos sumedasse suveöösse koos külaliste heade soovidega noorpaarile, siis see tekitab niivõrd pidulikult harda meelelolu, mida on raske siinkohal edasi anda.

Teine väga lihtne, aga suur meeleolutekitaja on peomaja ümbruses küünlad murul.

Tavaliselt on muruplatsid küllalt suured ja siin mängivad väga hästi välja vaid suured kogused, mis loovad selle tõelise tundehetke.Oleme kasutanud 100- 200 küünalt,mille põlemiseaeg on ca 6-8h. See on teema, mida on väga raske meeleolukalt edasi anda noorpaarile, kui kohtumine on keskpäeval ja päikesevalguses, sest siis on tavaliselt meespool see, kes selle teema kahtluse alla seab. Teadagi on pulma eelarve alati napp ja kui veel dekoraator/pulmakorraldaja ka küünlaid pakub, siis tuleb aru saada peigmehe kipras kulmust, et eelarve on väljumas kontrolli alt. Kui oleme noorpaariga pulmaeelarve täiendavalt üle vaadanud ja siiski leidnud kas lisavahendid või mõne muu teema ära jätnud, et saaks küünlaid kasutada, siis mul on olnud hetki, kus just peigmees on tulnud pulmapäeval mind keset küünlamerd tänama, et ta tõesti ei kujutanud seda selliselt ette. Nii see on, et naiste kujutlusvõime töötab alati ning meestel ei hakka film ka kõige parema tahtmise juures selliselt jooksma  nagu naistel. Looduslik eripära!

Eks oma töö teeb ära ka adrenaliin kui pulmapäeva lahutamatu kaaslane, kus emotsioonid on pidevalt laes ja kui suveilm ka kõike toetab, siis kõik tunded võimenduvad kordades.

Korraldasin hiljuti üht suurt pulma, kus kõik külalised kogunesid õue vaatama küünlamerd ning äkki katkesid ka omavahelised vestlused, sest inimesed lihtsalt vaatasid ning igaüks oli küünlalummuses.Pulmavanem nägi seda hetke ning pani ajahetke nautimiseks taustamuusikaks Richard Clayderman ´i.

Need on pulmakorraldaja töös hetked, mis teevad selle töö ilusaks ja lisab teadmise, et iga õnnehetke tuleb nautida, sest neid pole kunagi elus palju!