Kogu päev kulub paljude erinevate segmentide kontrollimiseks või kohaletoimetamiseks ja telefoni otsas istumiseks. Aga ometigi on see noorpaari elu kõige ilusaim päev, mil kroonitakse nende armastus ja sel päeval peab olema nende jaoks kõik pinge- ja murevaba ning nad peaksid nautima üksteist ja igat hetke selles päevas.

Olles ise alles pulmakorraldaja tee alguses, nägin neid pulmapäeval tekkinud erinevaid olukordi, mille lahendamiseks tuli siis kiirelt leppida kas käepäraste vahenditega või jäid asjad üldse kas tegemata või poolikuks. Seepärast saigi kujundatud peo järelvalve teenus, mille idee on see, et noorpaar annab kõik kokkulepitud teenuste kontaktid peo järelvalve kätte, kes kontrollib kõikide asjade ja teenusetegijate töö sujuvust.


Näide nr.1 Pruudi isal oli ülesanne sõrmustepadi tseremooniakohta toimetada. Paraku aga läks pruudi emal  juuksuris kauem ja nii unustas kergelt ähmis tulevane äi sõrmustepadja üldse koju.

Lahendus: Meie tiim teadis, et pruudi isal oli selline ülesanne antud ja riski maandamiseks võtsime oma sõrmustepadja kaasa, mis siis ka toredasti käiku läks ja pinged olid maha võetud.

Näide nr.2 Pruudil olid hästi toimekad sõbrannad, kes ise tahtsid tseremooniakohta küünlad tuua ja küünaldest tee maha panna. Olin küll noorpaari hoiatanud, et pulmapäeval tahavad ka sõbrad ja sõbrannad ilusad olla ja selliste ülesannete andmine on väga suur risk. Pulmapäeval sain tseremooniakohas kõne meeleheitel pruudilt, kellele sõbrannad olid helistanud, et nad oma kõrgete kontsade ja pidukleitidega ikka sinna muru peale neid küünlaid panema ei saa tulla.

Lahendus: Olukorda ette aimates olime kaasa võtnud oma küünlad, mis siis ka käiku läksid ja olukord oli lahendatud.

Mina isetegemist maha ei tees sest oma pulma on väga tore korraldada ja kui selleks on ka vaba aja- ja töögraafik, siis ongi väga hästi. Pulmakorraldaja paneb õla alla neile teenustele, mille osas noorpaar abi vajab, aga sageli on noorpaaril ka endal olemas juba tuttavad, kes mingid teenused enda kanda võtavad. Näiteks tordi tegemine, fotograafi teenus, lilled ja siis tulebki mängu peo järelvalve, kelleks tavaliselt ongi pulmakorraldaja, kes on asjade sees algusest peale olnud ja kelle ülesandeks on sõlmitud kokkulepete kontroll.

Mis on peo järelvalve ülesanded?

Igas pulmas on need erinevad, sest ka peod on stiililt erinevad.

Ülesanne on alates hommikust kuni ööseni jälgida täpselt erinevate peo segmentide olemust, asjade täpsust ja kulgu.

Näiteks:

  • Fotograafi, video õigeaegne kohaolek

  • Pulmavanema abilise kohalolek ja tegutsemine

  • Pulmatordi kontroll, kas on pulmamajas, millal ja kuidas peoruumi tort tuuakse

  • Pulmamajas noorpaari kohaletulekuks kõik õigeaegselt valmis seadmine, tervitusšampus, söök jne.

  • Pulmamuusika pulmamajas — kus kohta paigutada, tehn.probleemide lahendus.

Resümeerivalt: ette hoiatatud on ette relvastatud ja seega pole mõtet riskida sellisel kaunil päeval nagu seda on ainus ja kordumatu päev — pulmapäev!