Pulmaküünlaid kaunistatakse vahadega, aga uuem lahendus on noorpaari nimemonogrammidega tikitud pulma värvi pael, mis seotakse kaunilt küünla ümber. Pulmaküünla süütamine pulmas esmakordselt on imeilus traditsioon, millele järgneb hilisem traditsioon — noorpaar süütab küünla igal pulma-aastapäeval!

Pulmaküünal jääb ilusaks mälestuseks noorpaarile nende kõige tähtsamast päevast.Hea, kui see küünal on ikka suurem, sest see peab kestma pikki aastaid, et seda igal pulma-aastapäeval saaks hetkeks põlema panna.

Pulmaküünla saab noorpaar endale ise tellida, arvestades pulma stiili ja värve, kuid see on ka ilus kingitus sugulastelt või tuttavatelt.

Pulmaküünla olemust on väga kenasti lahtimõtestanud meie üks hinnatumaid pulmavanemaid Martin Liivet : “Pulmapäeval sünnib uus perekond, sünnib uus kodu…Pulmaküünla traditsiooni-rituaali juures on tähtis TULI, mis on sümboliks kodusoojusele, armastusele ja turvalisusele. Tuli on ka nagu majakas, mis tuletab meelde kuspool on kodu, kuspoole hoida ja kus alati ootab soojus, armastus ning perekond — see sõnum on rohkem meestele, kes ikka rändavama, otsivama vaimuga. Uskuge, aga, kõik mehed tahavad, et kuskil neid oodatakse, kuskil on kodu, armastav naine ja perekond. Soovitan pruutidel ka siis pulmaküünlas tuli läita, kui mees kaugemal ära, reisil jne. Uskuge, ta tunneb tule kutsumist, seda teadmist, et oodatakse, kuskil on kodu, armastav naine.”