Selles kiires ajagraafikus jäävad tähelepanuta sellised asjad nagu:

1.Kas valitud peokohas on teil olemasteenindajad, kes toovad söögid-joogid lauale, vahetavad taldrikuid, toovad juurde morssi jne..

2. Kas teie peole on sööki garanteeritud terve õhtu jooksul selliselt, et see ei lõpeks enne keskööd?

3. Kas peokohas on teie pulma aja olemas kohalik töötaja, kes teab, kuhu pöörduda siis, kui elekter äkki ära läheb või juhtub midagi muud, mis eeldab kohaliku inimese kohalolekut?

Tegelikult on neid erinevaid tahke veelgi rohkem, aga kõike riske saab maandada, kui teie pulmas on pulmakorraldaja, kes tunneb iga peokoha iseärasusi ning teab kohalikke olusid.

Miks usaldada pulmakorraldajat?

Korraldajal on väga suured kogemused erinevate pidude organiseerimisel ja ta oskab ette näha võimalikke viperusi ning teab erinevatele olukordadele lahendusi. Professionaalne pulmakorraldaja peab lugu meeskonnatööst, sest aastate jooksul on tal välja kujunenud oma kindlad koostööpartnerid, kellega julgelt lahingusse söösta.

Rahas mõõdetamatu on peokorraldaja vastutus, sest pulmaeelse nädala pinge väsitab pruutpaari ja pidev muretsemine peegeldub pulmapäeval pruutpaari näos. Parem, kui kogu vastutus lasub kellelgi teisel.

Olles ise alles pulmakorraldaja tee alguses, nägin pulmapäeval tekkinud erinevaid olukordi, mille lahendamiseks tuli siis kiirelt leppida kas käepäraste vahenditega või jäid teemad halva eeltöö tõttu poolikuks. Seepärast saigi kujundatud selline teenus nagu peo järelvalve teenus, mille idee on see, et noorpaar annab kõik kokkulepitud teenuste kontaktid peo järelvalve kätte, kes kontrollib kõikide asjade ja teenusetegijate töö sujuvust.

Mis on peo järelvalve ülesanded?

Igas pulmas on need erinevad, sest ka peod on ülesehituselt ja stiililt erinevad.

Ülesanne on alates hommikust kuni kesköise tordini jälgida täpselt erinevate peo segmentide olemust, asjade täpsust ja kulgu.

Näiteks

  • Fotograafi/video õigeaegne kohaolek;

  • Pulmavanema abilise kohalolek;

  • Pulmatordi kontroll, kas on pulmamajas, millal ja kuidas peoruumi tort tuuakse;

  • Pulmamajas noorpaari kohaletulekuks kõik õigeaegselt valmis seadmine, tervitusšampus, söök jne;

  • Muusika pulmamajas — kuhu paigutada, tehn.probleemide lahendus.

Kui olete nõuks võtnud ise peokorraldusega hakkama saada, siis on tark delegeerida kõik erinevad tegevused parimatele sõpradele ja anda neile selles osas kätte täpsed juhtnöörid. See ei pruugi aga sõpradele meeldida, kes tahavad peole lõbutsema, mitte tööle tulla.