Kliendikohtumisel kuulan kõigepelt tähelepanelikult kliendi soove ja alles pärast seda hakkame peojoonist paika panema.

Peod on oma stiililt erinevad ja noorpaaril tuleks välja mõelda, millises stiilis pidu nemad soovivad.  Näiteks vastuvõtustiilis 3-4 tunnise ajagraafikuga, maalähedased, kus mängib rolli kaunilt suvine Eestimaa loodus, mõisapeod, kus on väljapeetum stiil või siis stiilipeod. Viimase kohta on ere näide, kus noorpaari soov oli veidi nostalgitseda ja ajas kõvasti tagasi pöörata ning pulmapidu koos tseremooniaga oli tuntud multifilmikangelaste stiilis, kus peigmees oli riietatud Krokodill Genaks ja pruut oli Potsataja.

Pulmakorraldus on kui majaehitus, kus kõige tähtsam on korralikult valatud vundament, millele toetub kogu ülejäänud maja ehk siis kordumatu ning segmentiderohke pulmapidu.

Peo vundamendi koostisosadeks on kliendi ootused peole, peo eelarve, peo stiil, külaliste arv, peokoht, pulmas tseremooniakoht, peojuht, catering, muusika, foto-video, dekoor.

Maja osadeks, millega esmast kiirust pole, on riietu, sõrmused, kutsed, ilutulestik, transport, ööbimine, peo inventar (telk, lauad, toolid, toolikatted), üllatuskülalised, juuksur, meik, kingiinfo, pulmajärelvalve

Kui hindadest rääkida, siis hinnad on alati läbirääkimiste teema, aga mingid piirhinnad on alati paigas. Kui keegi pakub turuhinnast tuntavalt madalamt hinda, siis kliendile peaks see olema ohutuleks, sest mingis osas maksab sel juhul pakutava teeninduse kvaliteet lõivu. Toon näite, et kui pulmavanema suvine hind algab 600 eurost terve üritus, siis sama teenus 300 euro eest on juba ohutuli — kas siis ei tehta hinna sisse kuuluvaid ettevalmistustöid ja kliendikohtumisi või on plaanitud pidu lühema ajaga  lõpule viia.

Tänased peoteenindajad on küll väga hinnapaindlikud, aga klient peab meeles pidama ka seda, et teenindajale peab jääma alles töörõõm ja tema inimväärikus ning seega piltlikus plaanis peoteeninduse valdkonnas tegutsevale heal teenindajal, kel näidata ette ka tubli portfolio, pole viisakas nina vastu muru suruda, et ta töö ära teeks elamise-suremise piiril.

Olen pulmapidusid 10 aastat korraldanud ja näinud, et kui noorpaari käsutuses on väike eelarve, siis ei tasu veel meelt heita. Tulge julgelt pulmakorraldajaga konsulteerima ning sageli leiame ka selliste tingimuste puhul head lahendid. Näiteks ilus abielutseremoonia, kus on kõik segmendid olemas- noorpaari vastav riietus, sõrmused, dekoor ja mis võib lõppeda ilusa vastuvõtuga külalistele.

Mida tähendab vastuvõtt?

See on pidu, kus külalistele pakutakse vahuveini, teisi kergeid jooke ning ka suupisteid ja ürituse kestvus on 3-4 tundi. Peale vastuvõttu viib pulmaauto noorpaari mesinädalatele kas Eestimaa kaunitesse paikadesse või lennujaama, kus reisifirma abiga reisitakse Eestist välja. Sellise peo puhul saab noorpaar ikkagi väga ilusa päeva, külalised on saanud elamuse ning noorpaar saab päeva lõpetada ilma suurema väsimuseta kahekesi, mis on isegi kordi nauditavam kui hommikuni kestev pulmapidu. Ja ka rahakott rõõmustab.

Parim pulmakorraldus sünnib peokorraldaja ja kliendivahelise heatahtliku ja rõõmsameelse koostöö vormis ning teie päev saab just selline, millest olete unistanud ja mida saab veel aastaid hiljem rahuloluga südames meenutada.