Kui valitud peokoht mahutab kenasti ühte ruumi kõik külalised ära ja pakub ka kohapealset toitlustamist, siis on vaid vaja sõlmida kokkulepped ja kogu teema on õnnelikult lukus.

Täitsa teine teema on aga siis, kui noorpaarile väga meeldinud peokohas ei mahu külalised ühte ruumi ära ja kui kohapealset toitlutust ei pakuta. Siis on vaja valida catering, kes korraldaks toiltustamise ning mõelda, kas tekitada õue peotelk või kui eelarve seda ei võimalda, siis valida sobivam peokoht, kus kõik eelnevad tingimused on täidetud.

Kui pulma on planeeritud kutsuda vähemalt 100 külalist, siis mõelge juba varakult, et nii suuri peoruume meil Eestis napib, kus peolaud ning kogu pulma tegevustik saaks toimuda ühes ruumis. Sel juhul on teil kaks võimalust:

  1. Kui peokohas on mitmed saale, siis saab tegevused saalide peale ära jaotada ehk siis näiteks pidulaud on ühes ruumis ja teises on ansambel koos tantsimisega. Ruumide selline eraldatus pole hea, sest see hajutab rahva ja puudub ühine õhustik ning hingamine.

  2. Mõisa või valitud peoruumi õue peale püstitada telk koos kõige vajalikuga nagu põrand ning lauad ja toolid. See on küll kallis ettevõtmine, sest õue tuleb tekitada täisvarustuses peoruum koos kõige vajalikuga, aga kui eelarve seda lubab, siis on see variant teretulnud. Mõisa saali saab sel juhul kasutada tseremooniakohana ja hiljem, kui õhtul väljas olemine niiskeks läheb, saab rahva ümber viia siseruumidesse, kuhu catering katab lauad ning tants jätkub.

Telgifirmad tulevad appi ka siis, kui plaanite peokohana oma maakodu või mereäärset rannariba või lausa lagedat põldu, mis asub looduskaunis kohas. Kui te pole ise mereäärse rannariba ja põllu omanikud, tuleb omanikult luba küsida. Minul on tulnud ette mitmeid vahvaid pulmapidusid, kus peokohana on kasutatud perele kuuluvat maakodu. Siis peab arvestama ka selliste teemadega nagu vajaliku vooluvõimsuse olemasolu, sest seda vajavad nii õhtune telgivalgustus kui catering kui ka ansambel või DJ oma aparatuuri jaoks ning ka WC- de lahendusvariandid. Viimasel puhul saab kasutada rendivõimalust, aga on ka nii tehtud, et kuldsete kätega meespere on pulmade tarvis kohe lausa ehitanudki uued WC-d maakodu õuele. Ja on ka selliseid juhuseid, kus meespere on oma kätega valmistanud peolauad ja pingid, kus on kateteks naiste poolt valmisõmmeldud laudlinad ning pinkide kateteks vanaemade kootud triibuvaibad.

Tänastel telgifirmadel ja kõikidel cateringfirmadel on olemas peoks vajalik inventar. Nad tulevad appi, kui vajate U-kujulist pulmalauda või viimastel aastatel moes olevaid erinevas mõõdus ümarlaudu. Neil on olemas ka erinevad toolid ning ja toolikatted. Viimasel ajal on sageli kasutatud pulmades kontrastseid värve nagu valge ja must ning mustad toolikatted, millel on ümber lai valge pael koos piduliku slehviga, võivad anda üllatavalt vahva tulemi.

Väike nipp!
Kui valitud peokohas on veidi väsinud mööbel, siis värskendust annavad sellele uued korralikud valged laudlinad ning toolide seljatugedele saavad dekoraatorid siduda valged suuremahulised slehvid. Juba kriitvalged laudlinad ja valged toolislehvid ning ilusad toidunõud annavad peoväärilise lõpptulemi ja esialgne väsinud mööbel ei paistagi silma.

Osad telgifirmad rendivad kreemikate katetega toole ja kui teie nägemus on ikkagi valge pulm, aga kreemikad toolikatted on hea rendihinnaga, siis saavad dekoraatorid toolide ülemised otsad valgete mahukate slehvidega katta ning lisada sinna veel ka peovärvi paela. Kui toolide ülemised otsad on valged, siis jääb täiesti varju asjaolu, et allpool on katted teist värvi.

Kui kutsute oma külalised pidu pidama maakohta, keset loodust või telki, palun öelge, et nad varustaksid end mugavate madalate kingadega, millega on murul hea kõndida. Kuigi telgifirmad pakuvad õhtuse niiskuse vältimiseks telki gaasisoojendajaid, siis paluge külalistel oma õhukeste suvekleitide peale varuda kas soe õlasall või kampsun.

Ilusaid suviseid pulmapidusid meie kauni Eestimaa looduse keskel!