Pulmalilledest esikohal on ikka tema kõrgeausus —  roos. Pruudikimbus ja muudeski peokoha kaunistustes eelistavad pruudid ikka valgeid või kreemikaid roose.

Ent pulmapeo läbivaks lilleks valitakse sagedasti ka valge kalla või valge orhidee, mis jätavad väga kuningliku mulje.

Pulmapäeval on üks kindel, aga kirjutamata reegel — sel ilusal päeval kaunistab peigmeest tema kaunis pruut ja pruuti kaunistab tema kallima kingitud pruudikimp.

Aastasadu tagasi oli pruudikimbul täiesti teine ülesanne — nimelt pidi kimp olema tehtud lõhnavatest lilledest, et varjata pruudi halbu kehalõhnu, sest pesemine polnud kõige moodsam tegevus.Tänapäeval on pruudikimp pruuti kaunistamas ning on oma olemuselt üks esimesi, kõige tähtsamaid ja nähtavamaid pulmapäeva sümboleid ja seepärast peab kimp olema hästi läbimõeldud.

Pruudikimp annab edasi mõrsja individuaalsust ja tore, kui kimp on stiililiselt selliselt kujundatud, et ta sobib nii pruudi, riietuse, pulmavärvi kui üldstiiliga. See näitab väga head stiilitunnetust.  

Suureks abimeheks enne pruudikimbu tellimist on endale selgeks teha kindlad punktid:

  • Pruudi lemmiklill
  • Pruudi lemmikvärv
  • Pruudi kleidivärv, kleidil olevad detailid
  • Pruudikleidi stiil (kui kleit on liibuv, sobib ümarkimp, kui kleidiosa on kahar, sobib langev kimp, mis ühtlasi vajadusel salendab pruuti.
  • Lilleõied soengusse või loorile

Visuaalselt võiks pruudikimp olla kitsam, kui pruudi puusad.  

Viimaste suvede pruudid soovivad nüüd üha sagedamini ka vartega lillekimpu, mitte oasise sisse tehtud mikrofonseadet.

Pruudikimp peab pulmapäeval väga pikalt kestma ja kauem peab vastu mikrofoni märja oasise sisse tehtud pruudikimp. Kuumal suvepäeval on vartega kimp väga kerge närbuma.

Uhke pruutkleit eeldab luksuslikumat kimpu ja lihtsa linase kleidi juurde sobivad väga hästi  meie rahvuslilled rulkkililled või saialilled ja ka värvilised hiireherned.

Milline on selle suve pruudikimbumood?

Kui vaadata laia maailma ja sirvida värskeid pulmaajakirju, siis täna on moes lihtsad,vaba joone ja paljude eriliigiliste lihtsate lillede ja sobiva rohelisega ümarkimbud, mis on varte ümbert kokku seotud kauni pulma- või kleidivärvi lindiga. Lilledest on esikohal ikka roos, aga kohe järgmisel auväärsel kohal troonib pojeng.

Kui pruudil on eheteks pärlitest kee ja kõrvarõngad, lisatakse sama pärliimitatsioon ka pruudikimbu roosi südamikesse. Kui pruudi ehted pole pärlid, siis lisatakse pruudikimpu veepiiskade imitatsioonid, mis annavad kimbule kastevärsket ilmet.

Pruudikimp peab iseloomustama ka pruuti ennast, seetõttu pulmakorraldaja või florist vestlebki esmalt veidi kimbu tellijaga, et saada pisut aimdust mõrsjast endast.

Uudne teenus — pruudikimbul tikitud noorpaari nimemonogramm

 Pruudikimbu paelale, mis on seotud pruudikimbu või mikrofoni ümber on uudsena tikitud pruutpaari nimemonogramm, mis koosneb kahest põimunud noorpaari eesnime esitähest. Tikand võib olla pulmavärvi niidiga tikitud.

Kes tellib pruudikimbu?

Pruudikimbu tellijaks oli vana kombe kohaselt peigmees. Uuemal ajal ei soovi keegi peigmeest nii täbarasse olukorda jätta, et ta peab teadma lilledest nende säilivusest ja veel pruudikleidi värvidest ning pruudi lemmiklilledest. Ühele niigi ärevust täis peigmehele pole täna vaja sellist olukorda tekitada, seega arutatakse pruudikimbu iga detail kenasti kas pulmakorraldaja või floristi juures läbi ja pulmapäeval siis tõesti annab selle kauni kimbu peigmees oma kaunile pruudile üle, aga juba  täiesti pingevabas olukorras. Kõik osapooled on rahul ja õnnelikud ning ilus päev võib edukas joones jätkuda.

Peigmehe kuuerevääri seade on minivariant pruudikimbust, mis on korraliku klamberkinnitusega.

Hooajavälistest lilledest võivad pruudikimbud väga kalliks maksma minna. Tavakimbu hinnad algavad 60 € -110 €

Mis on viskekimp?

Meie oma agentuuris ei soovita ehtameerikalikku pruudikimbu äraviskamist uuele pruutpaarile, kuna sinna kimpu on terve päeva jooksul akumuleerunud niivõrd palju positiivseid energiaid, et sellest kimbust võiks terve järgneva elu  head tuju ammutada. Et pulmapäeva energiaid talletada pikaks abieluks, soovitame me armastusega tehtud ja veel suurema  armastusega peigmehe poolt kingitud pruudikimbu säilitada.

Kimbuviskamise traditsiooni jaoks teeme lihtsatest lilledest ümarkimbu ehk viskekimbu, millega pole pruutpaaril mingit seost.

Kas ja kuidas saab säilitada oma pulmapäeva sümbolit - pruudikimpu?

Pruudikimpu, kuhu on pulmapäeval akumuleeritud suur kogus positiivseid emotsioone, saab nüüd edukalt säilitada kauni pildiraami sees pikki aastaid koos peigmehe ülikonnakaunistuse ning noorpaari nimemonogrammi ja pulmakuupäevaga.

Ilus mälestus pulmapäevast aitab hilisemas elu halli argipäeva elustada!

Paljud pruudid küsivad lillepoodidest nõu, kuidas saaks oma ilusat pruudikimpu säilitada, et see ilu ei kaoks koos kiire lillenärbumisega. Uus tehnoloogia, mille esmased kasutuselevõtjad olid ameeriklased, lubab, et pruudikimp säilib oma algsel kujul 30 aastat!!

Siin tulevad nüüd mängu lillede kuivatamiseks erigeelid, mida Eestist osta ei saa, ning ka eritehnoloogia. Uudse tehnoloogia põhimõte seisneb selles, et lilledest võetakse välja vesi, ent vorm ja värv jäävad alles. Pruudikimp tuleb kuivatusse tuua vähemalt järgmisel või ülejärgmisel päeval. Siis on lilled veel värsked. Juba veidi närbuma hakanud kimpu värskemaks teha ei saa, vaid see säilib sellisena, nagu ta meistri kätte toodi .  

Pruudikimbu säilitamise koguteenus maksab 280 € — 350 € .

Tõsi, see teenus pole odav, aga materjalid, millede abil töö valmib, on kulukad  ja tegu pole ka igapäevakaubaga, vaid terveks eluks säiliva imeilusa mälestusega!

Kuidas saada endale see tore mälestus, kui pulmaeelarve on napp? See on hea kingiidee noorpaari vanematele või külalistele, kellele võib selle soovi enne pulmi esitada.

Kogu protsess kimbu toomisest valmis töö kättesaamiseni võtab aega ca 4-5 nädalat. Töö iseenesest saab valmis küll nelja nädalaga, aga igaks juhuks jätame töö veel nädalaks n-ö järelkontrolli.

Kel pulmapäev ammu möödas, aga hing ihaldab ikka veel kaunist mälestust, võib selle saada, kui saame pruudikimbust pildi, mille järgi saame kimbukuju ja lilled taastada ja seejärel kuivatada ilusa mälestusena pildiraami sees. Sellist võimalust on kasutanud mitmed mehed, kes tahavad pulma-aastapäeval oma kallist kaasat millegi erilisega üllatada!