Kataloonia pealinn Barcelona — hubane ja helge linn. Sellel linnal on see miski, mis teeb siin viibimise huvitavaks, lummavaks. On loodust, mida imetleda, mitmekesist ja Rooma aegadeni ulatuvat ajalugu, rohkelt võimalusi aktiivseks puhkuseks. Siin on rõõmus ja külalislahke rahvas, suurepärane köök. On küllaga, mida vaadata, kus käia ja olla. Romantiline on Barcelona kohe kindlasti.

Olles kordki seda linna külastanud, ei imesta enam, kust sai inspiratsiooni Freddy Mercury kirjutades imetabase laulu Barcelona või paljud teised muusikud ja kunstnikud. Barcelona lihtsalt pulbitseb loovusest. See on Gaudi, Picasso, Jose Carrerase, Montserrat Caballé ja paljude teiste kunstiinimeste linn.

Barcelona ei koonerda vaatamisväärsustega. Gooti kvartal ja katedraal, mis pärit 13. sajandist. Ajalooline avenüü Ramblas, mis kihab elust ööpäev läbi ja kus on oma koha leidnud tänavamuusikud, miimid, kunstnikud, trikimehed ja lillemüüjad. Euroopa kõige ebaharilikum kirik Sagrada Familia, mis jäi tema loojal Antoni Gaudil lõpetamata ja mida veel tänaselgi päeval edasi ehitatakse. Või siis maailmapärandi osaks loetav sellesama Gaudi loodud Parc Güell. Muuseumid, kunstigaleriid, lõbustuspark ja ööklubid teevad aga Montjuic`i mäest Barcelona suurima meelelahutuspiirkonna. Need on vaid mõned turismimagnetid.
Laitmatu stiili poolest tuntud Barcelona pakub rohkelt võimalusi kaubandusest, meelelahutusest ja heast söögist huvitatuile. Disaini-, moe- ja käsitöökauplused meelitavad ostjaid huvitava ja kvaliteetse väljapanekuga. Söögikohti koos Vahemere hõrgutistega on igale maitsele. Meelelahutust pakutakse kõikjal ja kõigile. Tihti esinevad siin maailma parimad muusikud, toimub rohkesti rokkmuusikaüritusi, kuulajaid ootavad paljud džässi-ja salsaklubid.

Või hoopiski valite sihtkohaks maailma viie kõige enam külastatava turismimaa hulka kuuluva riigi pealinna. Igavene linn Rooma — siin on säilinud seletamatu ajalooline hõng ning romantiline õhkkond. Rooma kaunis arhitektuur, värvikas ajalugu ja uhked vaatamisväärsused tõmbavad turiste magnetina. See linn on täis kultuuri, kunsti ja armastust.

Võrratud on õhtused jalutuskäigud tuledesäras tänavatel ja väljakutel ning paljukiidetud Itaalia köögi nautimine õdusas restoranis või kohvikus taustaks sensuaalne Itaalia muusika. Nägema peab kindlasti imeilusat Trevi purskkaevu. Ärge unustage sinna münti visata, et mõnel hilisemal pulmaaastapäeval taaskord Rooma tulla. Lisaks leidke aega Kolosseumi, Pantheoni ja Vatikani külastamiseks, sest neid lihtsalt peab nägema ja nende ilu ning võimsust ise kogema.

See linn on täis legende, müüte ja saladusi, mis omakorda teevad Roomast lummava paiga. Tegemist ei ole lihtsalt ühe kaunima, vaid ka ühe müstilisema linnaga Euroopas. Pulmareisiks sobivaid romantilisi hotelle on Roomas igale maitsele, vaid pisut eeltööd ja planeerimist.

Aga miks mitte planeerida pulmareis ajaloolise Bohemia ja praeguse Tšehhi pealinna Prahasse. Linn, mis on täis arhitektuuripärle ja kus on lausa võimatu fotoaparaati käest ära panna. Jalutage üle Karli silla. Tehke seda nii päeval kui ka õhtul, sest siis näete silda ja ümbruskonda sootuks erinevas valguses. Karli sild kihab turistidest, tänaval esinejatest ja kaubitsejatest, kes kõik naudivad pingevaba atmosfääri. Ilmselt õnnestub seal kuulda mõnda Tšehhi džässigruppi või üksikut tänavamuusikut esinemas. Kulgege lummava Praha vanalinna tänavail, Vltava kaldapealsetel ja teistel imekaunitel sildadel. Astuge sisse kuulsasse Švejki pubisse “U Kalicha” või mõnda tänavakohvikusse ja proovige Tšehhi rahvustoitu knedlikuid. Laske öisel Prahal end võluda nautides õhtusööki kruiisil Vltava jõel. See imetabane, mõnusa feelingu ja paljude võimalustega Euroopa kaunitar võib lootusetult võita teie südamed!

Neis linnades kulgeb aeg ise või õigem oleks öelda, peab laskma ajal kulgeda. Barcelona, Rooma, Praha — tuhande võimaluse paigad kunsti- ja arhitektuurihuvilistele, sportlikku tegevust harrastavatele turistidele, muusika nautlejatele ja paljudele- paljudele veel, hoolimata vanusest. Kindlasti aga romantiline paik armunutele!

Rätsepatööna ja koostöös teiega paneme kokku igaühele just tema vajadustest ja võimalustest lähtuva reisipaketi. Nii on see Barcelona, Rooma ja Praha kui ka paljude teiste sihtkohtade puhul. Võtke meiega julgesti ühendust. Koos leiame just teile sobiva pulmareisi paketi.

Kohtumisteni
Ulvi Põllu
Wris Reisibüroo turundusjuht

Jaga
Kommentaarid