1. “Ma kardan, et meie vahel kaob säde ja sellega ka seks.”

Meeste üheks suurimaks hirmuks on see, et abielus kaob kirg ning seks. Parim ravi selle vastu on elementaarne ja lihtne — ärge jätke armatsemist tagaplaanile! Olgugi, et “seksikohtingud” võivad väga ebaromantiliselt kõlada, aitavad nad siiski teievahelist iha alles hoida. Leidke teineteise jaoks aega, tuletage meelde pööraseid aegu ja olge vallatud!

2. “Kas ma teen kõike piisavalt?”

Teine meeste suur mure on see, et nad ei tee piisavalt. Hirm selle ees, et sa oma abikaasast tüdined, tekitab temas tõelisi muremõtteid. Ole oma mehele toeks ja ära ole komplimentide ja kiitusega kitsi. Veetke koos lõbusalt aega ja täitke teineteise päevad rõõmuga.

3. “Mis juhtub siis, kui me lähme pöördumatult tülli?”

Kui su mees näeb kõrvalt mõnda teist paari, kes peab toime tulema märkimisväärselt raske asjaga, siis paneb see teda paratamatult mõtlema, kuidas teie samas situatsioonis käituksite. Tuleta oma mehele meelde, et probleemidest saadakse jagu ühiselt — kui teie teele satub ette mõni auk, siis ronige sealt koos välja!

4. “Mis siis saab, kui me ei tunne enam samasugust tõmmet?”

Jah, see võib juhtuda ootamatult. Sellise olukorra eest ei kaitse muu, kui teineteisele komplimentide tegemine ja armastuse demonstreerimine. Hoia romantikat elus, ära lase tal hääbuda! Korraldage armsaid õhtusööke ning käige väljasõitudel. Ütle oma abikaasale iga päev midagi ilusat!

5. “Kas naer võib lõppeda?”

Hea huumorisoon ja rõõm on abielu suureks alustalaks. See aitab üle saada nii keerulistest momentidest, kui võib teid uuesti teineteisesse armuma panna. Ja seepärast su abikaasa muretsebki — mis juhtub, kui meie päevad muutuvad halliks? Sina ära lase sellel juhtuda! Jäta talle naljakaid kirjakesi või saada toredaid sõnumeid. Huumor on sama oluline kui romantika!

6. “Äkki me ei olegi hingesugulased?”

Mitte saatus ei ole see, mis suhteid vormib, vaid hoopiski kogemus. Ära lase oma mehel paanikasse sattuda! Meenutage koos, millistest olukordadest te olete välja tulnud ja kui tugev ning hea suhe teil on. Nii kaovad tema kõik kahtlused.

7. “Vahel ma muretsen, kas mu naine armastab meie lapsi minust rohkem.”

Juhul, kui te olete saanud lapsed, siis on oluline, et te ei lükkaks oma suhet kõrvale. Ärge hakake teineteist emmeks ja issiks kutsuma. Te olete mees ja naine. Ära tõsta lapsi alati esikohale. Sul on ka abikaasa, kes tähelepanu vajab. Näita talle, et sa armastad teda.

8. “Ma kardan, et ujume teineteisest eemale.”

Ära unusta, et te peate teineteisele oma eesmärkidest ja unistustest rääkinma. Nii väldite olukorda, kus üks teist unistab maamajast ja kümnest lapsest ning teine suurlinnaelust ja katusekorterist. Rääkides saate luua kompromisse ning väldite tülisid.

9. “Lahutus — see sõna tekitab mulle kananaha.”

Kui te abiellute, siis ei tohiks te mitte mingil juhul esimese asjana lahutuse peale mõtlema hakata! Loomulikult on see tänapäeval raske — tundub, et abielud ja lahutused käivad kokku nagu sukk ja saabas. Rahusta oma mees maha, ütle talle, et sa armastad teda ning plaanid temaga veeta terve oma ülejäänud elu.

10. “Aga kui üks meist sureb?”

“Kuni surm meid lahutab..” võib ju kõlada tõeliselt romantiliselt, aga siiski on see olukord, kus keegi meist viibida ei tahaks. Selleks, et teie vanaduspõlv mööduks rahulikult ning hädadeta, käige mõlemad regulaarselt arsti juures. Räägi ka tervisekontrolli olulisusest oma mehele. Hoidke teineteist!