Nii kirjutas kahe inimese koosolemisest India luuletaja. Just seda lummavat romantikat pakub üks väike saareriik India ookeanis — Seišellid. Riik, mis asub enam kui 115 saarel ja millest vaid 33 on asustatud. Suurimal saarel Mahél elab aga ligi 80% rahvastikust. Milline suurepärane võimalus omaette olemiseks ja romantikaks!

Ega asjata valinud prints William selle koha enda ja Kate’i mesinädalate veetmiseks. Rahu, vaikust ja vaid teineteise seltskonnast rõõmutundmist pakub see imeline koht rohkelt. Kohati ei ainsatki hingelist vaateväljas. Kaaslasteks türkiissinine vesi, lumivalge liiv ja lopsakad taimed — kõik nagu muinasjutus.

Juba lend sinna on omaette kogemus. Maailma üheks parimaks lennukompaniiks tunnistatud Etihad Airways’iga kestab lend sinna koos kahe vahemaandumisega ligikaudu 18 tundi. Frankfurdist on võimalik kord nädalas Condoriga ka otse lennata, lennuaeg on siis orienteeruvalt 10 tundi.

Õige pea avanebki lennuki aknast hunnitu vaade — koralli-ja graniitsaarte rühmad keset siniseimast sinisemat vett. Kokku moodustavad need kahtlemata maailma ühe kaunima troopilise paradiisiaia. Saabujaid tervitab troopiline kliima, kus aasta keskmiseks temepratuuriks on 26—28 °C. Veetemperatuur küünib samuti 28 kraadini ja vihmaperiood jääb detsembri ning märtsikuu vahele. Saareriigi elanikud on külalislahked, abivalmid ja sarmikad. Nad on ehedad ja siirad. Inglise või prantsuse ja loomulikult kreooli keeles on nendega lihtne suhelda.

Majutuskohtade valik on lai, igale maitsele ja rahakotile. On toretsevaid ja suuri hotelle ning erineva hinnataseme ja luksusastmega bungaloid või siis apartmente, nö BB (bed and breakfast). Privaatseks puhkuseks on sellel saarel võimalusi palju. Elamusi jagub samuti ohtralt. Olgu selleks siis päikeseloojangu nautlemine rannas, mis Seišellidel tundub veelgi romantilisemana või seistes keset vihamavalingut ja kogedes troopilise saju värskendavat mõju.

Kui aga vahelduseks tekib soov kohalike vaatamisväärsuste ja elu-oluga tutvuda, siis on sellekski rohkelt valikuid. Saartel on ühtekokku 15 lennujaama. Ühelt saarelt teisele jõudmiseks võibki kasutada väikelennukeid või siis katamaraane. Suurematel saartel liikumiseks on mõistlik rentida auto, väiksematel jalgrattad.

Seišellide uhkus on haruldane seišellipalm, mis kasvab vaid seal ja sümboliseerib viljakust. Armastajatele peaks see tähendama igavest õnne. Praslini saarel asuvat Vallée de Mai orgu tasub kindlasti külastada. Hellitavalt kutsutakse seda ka Eedeni aiaks, seal jalutades mõistad, miks. Sama saare Anse Georgette’i rand kuulub aga maailma kaunimate randade topkümnesse. Seišellide kõrgeima tipu Seychellois’e (905 meetrit) leiate Mahé saarelt.

Neile, kes soovivad pisut sportlikumalt aega veeta, jätkub tegevust snorgeldades, veesuuskadel kihutades, surfates, kala püüdes jne jne. Võimalusi on palju. Parim alguspunkt aktiivseks rannapuhkuseks on Mahel asuv Beau Vallon Bay. Rannikul on ka väike sadam, kust väljuvad sukeldamise ning purjetamise reisid. Lumivalge, madala veega rand on eriti sobiv lastega peredele. Ujujatel on võimalik vabalt liikuda, kuna mootorsõidukitele mõeldud ala on rangelt piiratud.

Sealne köök pakub maitseelamusi ka kõige nõudlikemaile gurmaanidele. Nimetus kreooli köök, ei ole ehk Seišellide kohta piisavalt täpne kirjeldamaks sealset kokakunsti.
Seišellidel pakutav on inspireeritud seal elavate inimeste etnilisest mitmekesisusest, kus leidub Aasia, India ja Aafrika toite, samuti nagu Euroopa omi, mis omakorda on pärit koloniaalajastust. Vana hea kreooli köök koosneb põhiliselt värkskelt püütud kalast, riisist ja juurviljadest. Hõrke kalaroogi pakutakse kohalike poolt ka otse rannas, kus värske püük küpsetatakse sütel.

Rätsepatööna ja koostöös teiega paneme kokku igaühele just tema vajadustest ja võimalustest lähtuva reisipaketi. Nii on see Seišellide kui ka paljude teiste sihtkohtade puhul. Võtke meiega julgesti ühendust. Koos leiame just teile sobiva pulmareisi.

Kohtumisteni
Triin Laanes
Wris Reisibüroo müügijuht
Rohkem infot: http://www.wris.ee/est/teemareisid/pulmareisid
Jaga
Kommentaarid