Sa ei taha olla üksinda
Kardad, et kui selle mehega ei abiellu, siis jäädki üksi. Äkki ta on su viimane õlekõrs ja sa kahetsed elu lõpuni, et temaga ei abiellunud. Aga kui su tunded pole siirad? Ausõna, pigem ole vanatüdruk kui vang kiretus abielus.

Äkki abielu muudab teda?
Sõrmus ju talitseb meest? Kui ta on abielus, siis ta põhimõtteliselt ei vaata enam teisi naisi. Kui ta on abielus, siis ta loomulikult hakkab ka lapsi tahtma! Meil on kahju sulle pettumust valmistada, kuid abielu ei muuda inimest. Ta jääb alati iseendaks.

Sind räägitakse ära
Sa pole kunagi abielusse uskunud, kuid su pere ja sõbrad ei jõua pulmakelli ära oodata. Ka su ema käib sulle peale ja uurib, millal pulmad ära peetakse. Kui kõik su ümber ootavad sinu pulmapäeva, aga sa ise kohe teps mitte, siis ära pulmadega rutta. Võid pärast kahetseda ja siis teed nii endale kui teistele oluliselt rohkem haiget.

See on su kallima soov
Ta on lapsest saati pulmadest unistanud ja tema kindel soov on sind altari ette viia, kuid sina lihtsalt ei tunne end selles osas veel päris õigesti. Jah, võib-olla kunagi, aga mitte lähiaastatel, mõtled sa. Tea, et sul on õigus võtta endale täpselt nii palju aega kui sa vajad ja kohe kindlasti ei pea sa ruttama lihtsalt selle pärast, et keegi on su kõrval kannatamatu.

Sa tahad lapsi
Sa ei taha abielluda, aga arvad, et lapsed peaksid sündima abiellu. Niisiis ruttate pulmi pidama, et laps sünniks ikka abielusiseselt ja et keegi ei vaataks viltu.

Kõik su sõbrad on abielus
Tunned end väljajäetuna, sest kõik su sõbrannad on juba n-ö ausad naised ja sina üksi pole veel pulmakleiti kanda saanud. Tule maa peale tagasi, sa ei käi seitsmendas klassis ega pea olema täpselt nagu Kaisa, Liisa ja Triin. Abiellu siis, kui sinu jaoks on õige hetk.

Seda eeldatakse ja oodatakse
Su vanemad on õnnelikus abielus, su õed-vennad on abielus ja ka su kallima suguvõsa on täis rohket abieluõnne. Kes siis olete teie, et sellest õnnest ilma jääda? Mõelge ikka hoolega järele, kas abielu on teie jaoks. Ehk tahate enne maailma avastada, ringi reisida ja ka lapsed saada ning alles siis kunagi, kasvõi vanaduspõlves abielluda. Võib-olla aga üldse mitte? Valik on teie, mitte teie perekondade teha.

Allikas: All Women’s Talk