Ära unusta õigel ajal vastata

Seda on paljudega juhtunud: kutse on unustatud kapiäärele ja RSVP tegemine ununenud. Kui tahad, et pruut ja peigmees sinuga kindlasti arvestaks ning et nad ei hulluks, tee see esimese asjana ära.

Arvesta dress code’i

Pulmakutselt leiad tavaliselt pulmakuupäeva, kellaaja ja asukoha, aga ära eira ka dress code’i. Mis siis, kui sa ei mõista, et tseremoonia toimub näiteks kaunil rannal suvekleitides või hoopis, et tegemist on väga piduliku sündmusega ja naistelt nõutakse maani kleite? Kui loed kutset ega mõista, mida sinult oodatakse, guugelda seda või küsi sõbralt. Usu meid, sa ei taha minna pulma valede riietega.

Suhtle ka võõrastega

Seda pole küll pulmakutsel kirjas, aga tegelikult ei peakski keegi sulle sellist asja ütlema: suhtle pulmas inimestega, isegi, kui nad on võhivõõrad. Võid seeläbi midagi imelist kogeda — kas teadsid, et sageli tutvuvadki paarid just ühiste sõprade pulmas? Suhtle ka siis, kui sa parasjagu kellegi erilisega tutvuda ei soovi.

Hoia telefon hääletul režiimil

Pole midagi hullemat, kui hetkel, mil pruutpaar teineteisele sõrmuseid sõrme libistab, hakkab su telefon helisema ja rikub paari erilise hetke igaveseks. Lülita oma telefon välja või hääletule režiimile ning keskendu hetkekski sellele erilisele päevale. Lisaks pole midagi hullemat, kui hiljem pulmafotosid nähes tõdeda, et sa olid pea igal pildil nina telefonis.

Peo ajal võid pilte teha

Kui tseremoonia pole õige koht, kus oma telefoniga lehvitada, siis pulmapeol võid muretult pilte teha, sest paaril on tõenäoliselt hiljem neid lõbusaid fotosid rõõm vaadata. Paarid ei saa professionaalselt fotograafilt pilte vähemalt järgmised kuus nädalat kätte, mistõttu on tore, kui nad saavad ka vahetult pärast pulmi uudistada, mis seal toredat toimus.

PS! Enne, kui pilte sotsiaalmeedias jagad, uuri pruutpaarilt, kas see on nende poolest okei ja kas neil on ehk ka spetsiaalne hashtag välja mõeldud. Kui nad eelistavad, et nende eriline päev veebi ei jõuaks, austa ka seda soovi.

Mine tantsima!

Pulmapeol peaks olema palju tantsu ja tralli, mitte lihtsalt laua taga istumist. See, kui palju rahvast on tantsupõrandal, ütleb sageli ära, kui lõbus pulm tegelikult oli. Kui kardad, et sa ei oska tantsida, mine ja lõbutse ikkagi — pruut ja peigmees hindavad seda väga!

Ära kanna valget

See on asi, millest on nii palju räägitud, et võiks mõelda, et iga inimene juba teab seda, aga tuleb välja, et paljud inimesed kipuvad siiski minema pulma valgete riietega. Tegelikult on tegemist kõige olulisema reegliga. Tegemist on pruudi jaoks erilise päevaga. Ta kulutas oma valge kleidi peale palju raha, mistõttu tuleks sellesse reeglisse austusega suhtuda. Veel üks reegel? Uuri välja, mis värvi on pruutneitside kleidid ja hoidu ka sellest värvitoonist.

Üks lihtne nipp: kui mõtled, et kas su riietus on liiga valge, ära kanna seda.

Ära veeda kogu õhtut baaris

Pulmad on kindlasti põhjus tähistamiseks, mistõttu klaasike vahuveini või paari lemmikut kokteili on alati hea idee — ära lihtsalt üle pinguta! Viimane asi, mida pruutpaar teha tahaks, on sinu eest hoolitsema hakata. Tea oma piiri ja hoia sellest kinni! Kui sa sellega ise hakkama ei saa, palu mõnel heal sõbral sulle öelda, millal on õige aeg joomine lõpetada.

Ära vingu, kui sulle miski ei meeldi

Võimalik, et istud liiga kõlari lähedal või sinu arust on dekoratsioonid inetud. Selliseid asju mõelda on täiesti normaalne, aga ära neid välja ütle. Meil kõigil on oma maitse ja kui sulle midagi ei meeldi, hoia keel hammaste taga, sest see pole sinu pulm.

Ära röövi pruuti või peigmeest, et nendega niisama lobiseda

Pulmapäev on pruudi ja peigmehe jaoks väga eriline, aga kindlasti ei ole neil sel päeval lihtne. Sättimise, tseremoonia ja piltide tegemise vahel on paaril vaevu aega söömiseks. Seega, kuigi nad üritavad leida aega iga laua külastamiseks, ära hoia neid liiga kaua kinni, sest sel päeval on aeg väga väärtuslik.

Ära võta oma peegelkaamerat kaasa

Võimalik, et unistad samuti pulmafotograafi ametist või sulle lihtsalt meeldib pildistada, aga palun ära võta oma suurt peegelkaamerat kaasa. Pruutpaar kulutas professionaalse fotograafi peale palju raha — lase tal oma tööd teha ja naudi ise pidu.

Ära üllata pruutpaari kutsumata kaaslasega

Selline käitumine on mitmes mõttes väga vale. Esiteks peab pruutpaar kaaslase toidu ja jookide eest maksma ning kui see polnud planeeritud, võib see tähendada, et nad peavad peo lõpus cateringiga seda arutama jääma ega saagi rõõmsalt oma õhtut lõpetada. Kutsumata külalisega sisse sadamine on tohutult ebaviisakas käitumine ehk kui kutse on suunatud ainult sulle, ära võta kedagi kaaslaseks.

Ära unusta kinki

Sind on toidetud, sa oled saanud veeta kogu õhtu tantsides ja lihtsalt õhtut nautinud. Nüüd on sul aeg midagi vastu anda ja kui sa seda ei tee ning kõnnid tuimalt kingituste lauast mööda, paistab see väga veidrana. Mida teha siis, kui kink ununes koju? Võid selle neile järgmisel päeval kulleriga koju saata.

Allikas: The List