Vähemalt nii mõtlesid Jennifer Aniston ja Justin Theroux, kui nad 2015. aasta augustis oma lähimad sõbrad, Chlesea Handleri, Jason Batemani ja Courtney Coxi Bora Bora saarele, oma pulmareisile kaasa kutsusid, kirjutab Condé Nast Traveler.

"Me mõtlesime selle üle, et me võime minna normaalsele pulmareisile või võtta kaasa oma sõbrad ja pidu jätkata, lõõgastuda ja lõbutseda," rääkis Theroux aastaid tagasi.

Ja hiljutise küsitluse järgi pole kuulsused ainsad, kes selliste mesinädalate kasuks otsustavad ning selle põhjus on lihtne: aina rohkemad paarid elavad enne abielu koos, mistõttu kahekesi reisima minek ei tundugi enam nii ahvatlevana. "Nende jaoks pole sõprade ühinemine enam mingi probleem," arvab sotsioloog W. Bradford Wilcox. "Ja mingil viisil muudab see selle reisi hoopis erilisemaks ja omapärasemaks sündmuseks."

Nii nagu ka abiellumise kombed on ajaga muutunud, on ka idee traditsioonilisest pulmareisist teistsugune kui aastaid tagasi. "Kuna inimesed abielluvad aina hiljem, on ka pulmad vähem traditsioonilised," teab pulmakorraldaja Lia Batkin. "Aina rohkemad paarid eelistavad abielluda hoopis mujal kui kodumaal ja võtavad oma sõbrad kaasa, et tähistamist pikendada."

Lisaks eelistavad aina rohkemad paarid kauakestvamat, kuu aega või isegi pikemalt kestvat pulmareisi. "Kui oled kodust eemal rohkem kui neli nädalat, on tore, kui sinuga tulevad kaasa ka sõbrad," avaldas 38aastane Gabriella Le Breton, kes otsustas koos oma abikaasaga kutsuda sõbrad kaasa pulmareisile Šveitsi mägedesse. "Nii näed erinevaid kohti erinevate inimestega, mitte ei reisi ainult oma partneriga kahekesi."

New Yorgist pärit Lynn Hanson oli aga üks neist sõpradest, kes kutsuti pärast Hispaanias, Marbellas toimunud pulmi kaasa pulmareisile Ibiza saarele, kust paar alles hiljem kahekesi Itaaliasse suundus. "See oli abiellunud paarile ideaalne ja tore viis, kuidas saata nad hiljem oma romantilisemale pulmareisile," rääkis ta. "See oli justkui nende pulmapäeva pikendamine."

Aga olgem ausad, sõpradega veedetud pulmareisid ei sobi kõigile. "Kui suundud kõigest paariks nädalaks näiteks Maldiividele, on täiesti loogiline, et sa ei taha, et su sõbrad teiega kaasa tuleksid," nõustus Batkin. "Sa siiski tahad nautida ka seda kahekesi veedetud aega."

Lisaks jagas Batkin ka mõned olulised nipid, millega tuleks arvestada, kui sõbrad pulmareisile kaasa kutsud: "Valige pikem reis, mille jooksul näete rohkemaid asju, hoidke grupp alla kümne inimese ja kutsuge kaasa suuremalt jaolt paarid. Lisaks, ole eelnevalt kindel, et inimesed, kellega koos reisile lähed, soovivad näha sarnaseid asju ja nende eelarve on sinuga sama. Viimane asi, millest unistad, on pulmareisil stressamine."