1. Suhelge partneriga. Kui te olete vihane, halvas tujus või emotsionaalsete probleemide alla mattunud, on teil arvatavasti raske end seksi ajal lõdvaks lasta. Hea suhe inimesega, keda te usaldate, on oluline edukaks orgasmiks. Rääkige oma probleemidest ja muredest ning te avastate üllatusega, kui palju kergem teil hakkab ning kui palju vabamalt ja õnnelikumalt te end tunnete.

2. Õppige stressi juhtima. Lõõgastumistehnika, hingamisharjutused, trenn ja jooga sobivad kõik suurepäraselt stressi maandamiseks. Tervislik eluviis mitte ainult ei paranda teie tervist, vaid aitab kaasa edule ka linade vahel.

3. Vältige alkoholi ja uimastite tarbimist enne armastamist. Kuigi uimastavad ained aitavad teil lõõgastuda, võivad nad pärssida teie suutlikkust orgasmi saavutada.

4. Uurige oma keha. Kui te olete üksi (või partneriga), õppige oma keha tundma. Naised võivad kasutada oma suguorganite vaatlemiseks peeglit. Oma keha tundmine on oluline samm naudingu kogemise õppimiseks.

5. Masturbeerige. Harjutamine teeb meistriks ning masturbeerimine on meeldiv vahend õppida tundma oma keha, oma fantaasiaid ning orgasmipotentsiaali. Kui te olete välja selgitanud oma mõnupunktid, jagage seda informatsiooni partneriga.

6. Naised võivad teha tupelihaste tugevdamiseks Kegeli harjutusi. Tegemist on samade lihastega, mis peatavad kusejoa. Tugevad tupelihased stimuleerivad genitaalide tundlikkust ning võimendavad orgasmi. Kui teie partner on mees, naudib ta kahtlemata tugevat survet oma peenisele. Nende lihaste treenimiseks teeselge lihtsalt, et peatate kusejoa. Kui te olete selgeks õppinud, kus see lihas asub, võite teha korduvaid harjutusi (kiireid või pikki ja aeglaseid) bussis, tööl, televiisorit vaadates ja mitte keegi ei saa sellest aru. Tehke neid harjutusi iga päev ning nädala kuni kuu aja pärast märkate vahet.

7. Eelmäng ja erutus. Kulutage eelmängule aega ja energiat. See on ka suurepärane aeg teineteise keha tundma õppimiseks, õrritamiseks ja erutamiseks. Selliselt erutumine lennutab teid orgasmiõndsuse suunas. Teadvustage teis erutuse ajal toimuvaid füüsilisi muutusi. Meestel tekib tugev erektsioon, naiste häbe ja tupp tursuvad (täituvad verega) ning märguvad. Kui te vajate täiendavat niisutajat, siis kasutage seda.

8. Sõnaline ja mittesõnaline suhtlemine on armastamise käigus äärmiselt oluline. Rääkige partnerile oma kehast, kuna ta ei pruugi intuitiivselt teada, mis teile meeldib, abistage teda veidi. Ja kui teil ei ole midagi selle vastu, siis tegelikult on kasulik arutada partneriga oma seksuaalseid eelistusi ja seda, mis teile ei meeldi.

9. Ärge kartke kontrolli kaotada. Küsitlused on näidanud, et partnerile meeldib, kui te seksis enesekontrolli kaotate. Seega tehke nägusid ja hääli ning väljuge hetkeks iseendast. Teie partnerile see meeldib, kindlasti meeldib see ka teile!

10. Armastage iseennast. Te olete täpselt nii seksikaks, kui seksikaks te end peate.

11. Ärge teeselge orgasmi, kui te seda ei saa. Sellega petate te nii iseennast kui partnerit ja püstitate tõkkeid enese ja orgasmi vahele.

12. Olge kannatlik. Roomat ei ehitatud ühe päevaga. Enese ja oma partneri keha ning seksuaalsete reaktsioonide tundmaõppimine võtab aega, aga tulemused on seda väärt.

13. Õppige. Iga kord, kui olete seksuaalvahekorras, mõelge sellele, kust teile meeldib, et teid puudutatakse, ja kuidas seda taha tuleks.

14. Olge kergelt ablas. Kui te teate, mis teile meeldib, paluge partnerilt seda. Teie nauding teeb partnerile rõõmu.

15. Revideerige oma suhtumist seksi. Katsetage uut tehnikat, uusi asendeid, liigutusi ja trikke. Eksperimenteerige ja te leiate kindlasti midagi erilist, millest te varem teadlik ei olnud.

16. Fantaseerige ja mõelge seksi peale. Kujutage vaimusilmas ette eelmise õhtu suurepärast seksi. Kasutage oma fantaasiat, et luua vürtsikaid seksistsenaariume. Kui te seate oma aju seksivalmis, tulevad ka genitaalid järgi.

17. Eksperimenteerige vahekorra sagedusega. Kuigi peab paika, et harjutamine teeb meistriks, üritage paar päeva seksist hoiduda. Erootilise pinge kruvimine enese ja partneri vahele võib lõppeda plahvatuslikult!

18. Koguge teadmisi. Koguge informatsiooni seksi ja seksuaalsuse kohta. Lugege raamatuid enese orgasmini viimise kohta.

19. Kui teil on tunne, et vajate abi, pöörduge seksuoloogi poole. Ta aitab teil selgitada välja probleemi, mis ei lase teil orgasmini jõuda, ja õpetab teid neid ületama.

20. Ärge olge eesmärgile orineteeritud! Oma orgasmile keskendumine on vale lähenemine selle saavutamiseks. Lõõgastuge, nautige seksi ja õppige ära naudingu ning armastuse hindamise peen kunst. Orgasm tuleb iseenesest.