1. Suudlemine on sulle hea

Usu või mitte, kuid suudlemine on tervislik! See mõjub hästi su nahale ja vereringele, aitab hambaid tervena hoida ning leevendab isegi peavalu. Järgmine kord, kui su kallim tahab sulle külje alla pugeda, ära haara peavalus valuvaigisti järele, vaid hakka hoopis suudlema.

2. Suudlemine on trenn

Kui kiire põsemusi vajab vaid kahe lihase tööd, siis korraliku Prantsuse suudluse ajal tegutseb tervelt 34 näolihast. Nii et kiire romantiline suudlus põletab vaid paar kalorit, kuid kirglik suudlusseanss tervelt viis. Suudle minut aega ja põletad 26 kalorit! Suudle tund aega ja võid ka päevase trenni vahele jätta, sest kulutad nõnda 1560 kalorit!

3. Eskimosuudlus on väljamõeldis

Ühe alaskalase tunnistuse järgi on eskimote suudlemine ninade kokku hõõrumisel väljamõeldis. Ta väidab, et Hollywood on teinud oma osa, et seda müüti levitada, kuid tegu on siiski valega. Ta rääkis, et on kasvanud traditsioonilises eskimote perekonnas, elanud juba 67aastaseks, kuid pole veel kunagi näinud, et mõni eskimo oleks kellagagi ninasid vastastikku hõõrunud. Nende suudlused on samal mis meil — jätke ninade hõõrumine koertele!

4. Suudlemine tekitab sõltuvust

Suudlemise ajal vabanevad endorfiinid olevat 200 korda võimsamad, kui narkootikumide morfiiniefektid. Siin ka põhjus, miks tunned end pärast suudlemist kerget peapööritust või oled n-ö põlvist nõrk. Nii et milleks koormata oma tervist ja riskida karistusega, kui võib täiesti süütult terve päeva suudelda?

5. Suudlemine on pisikupesa

Kas teadsid, et ühe suudluse jookseul võib vahetuda 278 tüüpi baktereid? Piisavalt pikk suudlus võib jätta su 10 miljoni bakteri võrra rikkamaks! See on piisav põhjus kinkida oma suudlused vaid ühele inimesele, kelle puhul sa tead, et ta peseb hambaid ja hoolitseb suuhügieeni eest.

6. Suudeldes võivad levida haigused

Kindlasti tead juba mononukleoosist — haigusest, mis levib suudeldes. Aga kas tead, et ka herpes levib suudluse käigus? Muide, 1997. aastal nakatus üks naine suudeldes HI-viirusesse. Mõlemal suudlejal oli igemehaigus, mis pisikutel-bakteritel inimverre levida lasi. Päris jube, mis?

7. Suudlemine on mõningates paikades illegaalne

16. sajandil oli avalik suudlemine Napolis surmaga karistatav! USA-s on aga siiani mõningad olukorrad, kus suudlemine on keelatud. Võõraste suudlemine on keelatud Ceder Rapids’is ning Iowas ja Hartford Connecticut’is ei tohi naised oma mehi pühapäeviti suudelda! Vuntsidega meeste elu on aga Indianas raskendatud, sest seal on vunti kandval mehel keelatud regulaarselt suudlemisega tegeleda.

Allikas: allwomenstalk.com