„Naised, kes ei oska mingil põhjusel kujundada oma naiselikkust, on võtnud omaks naiselikkuse stereotüübi, mida patriarhaalne ühiskond neile peale surub,“ selgitab ämmaemand ning noorte- ja seksuaalnõustaja Christine Kraas.

„Tänapäeva moodne naine esindab piirideta toimekust. Teda sunnitakse tegema ükskõik, mida ükskõik kellele,“ avas ta ühe naiste läbipõlemise riski. Naine on sunnitud tegutsema talle mitte omases rütmis, mis on sarnane meesenergia rütmile. Tänu lõputule aktiivsele maailmale luuakse meesenergiline maailm, seepärast naine eemaldub loodusest, naisenergiast, sisetunnetusest, südame ja hingehäälest, omandab talle mitteloomupärase kandami, mille tulemina haigestub.

Energia kulutamine väljapoole pole naisele omane. Miks seda tehakse? Sund väljapoolt, mis saab aja möödudes sisesunniks. Sellest tekib peas kaos, mida hoitakse emotsioonidega üleval. Kuna tuleb meeles pidada, mida PEAB tegema, siis sellest lisandub suur stress, keha on pinges ja naine ei suuda puhata. Kaob kontakt oma vajadustega ja mõttega, miks oleme siia loodud ja miks elame, millised on need väärtused, mida tegelikult hindame.