Kahest hämmastavast orgasmiuuringust kuuldes kikitasime kõrvu. Ühes neist uurisid Rutgersi ülikooli teadlased naise aju skaneeringuid siis, kui ta üksi olles fantaseerib ja masturbeerib, teises — Hollandi Groningeni ülikooli uuringus — aga vaadati, mis toimub ajus siis, kui naist stimuleerib partner.

Esimene uuring näitas “plahvatusi” ehk tegevuse intensiivistumist aju erinevates osades (ja rohkem ajutegevust tähendab võimsamat orgasmi), kaasa arvatud otsmikupiirkonnas, mis on vastutav fantaasiate ja kujutlusvõime eest.

Loe Cosmo aprillinumbrist:
• Tark ja kirglik Eva Mendes

• Juuksed korda!

• Vallatud seksinipid

• Mida teavad õnnelikud paarid

• Õpi edukalt sihte saavutama

• Kõige keerulisem suhe

• “Ta lõi mind...”

• Kevadsuve uued moesuunad

• Ekstra: Peod & pulmad

Teine uuring leidis aga, et kui naine on kellegagi koos, lülitub otsmikupiirkonna tegevus orgasmi lähenedes välja. “Meile ütleb see seda, et naise orgasmikogemus võib sõltuvalt partnerist või siis selle puudumisest erineda,” ütleb raamatu “The Sience of Orgasm” kaasautor ning Rutgersi ülikooli uuringu üks eestvedaja Barry Komisaruk. “Hollandi ülikooli uuring kasutas meist erinevat meetodit, nii et ei saa päris kindlalt väita, kas üks orgasm on võimsam kui teine.” Seega, partneriga seksi ajal fantaseerimine võib ajutegevust lausa kahekordistada ja seeläbi orgasmi võimsust tõsta. Väärt katsetamist!


Fantaseerimise jõud

Et ulakate mõtete kasulikkust seksi ajal paremini mõista, rääkisime raamatu “She Comes First” autori Ian Kerneriga. “Fantaasiad mängivad naiste seksuaalelu kvaliteedis suurt rolli,” ütleb ta. “Kui füüsilisest stimulatsioonist ei piisa, võivad need aidata tal jõuda sinna punkti, kuhu vaja, ning kus viibimine võimendab naudingut veelgi.” Lisaks ütlevad eksperdid, et naised, kes regulaarselt manavad silme ette kuumi fantaasiapilte, on suurema tõenäosusega seksuaalselt rahuldatud kui need, kes ei mõtle selle peale, mis tunne oleks, kui… näiteks see suur tõmmu tüüp trennist harjutusi privaattunnis riieteta ette näitaks. Nii mõnedki varasemad Komisaruki uuringud toetavad seda ideed. Neist ühes palus ta näiteks vabatahtlikel kujutleda, et nende käsi või jalgu hoitakse kinni. Siis lasti nende jäsemeid päriselt kinni hoida. “Leidsime, et kui inimesed kujutlesid, et neid kinni hoiti, oli ajutegevus palju energilisem kui siis, kui neid päriselt puudutati,” lisab Komisaruk. Nii et kujutle hellitamise ajal lisaks, et sind hellitatakse, sest siis saad endale tagada veelgi võimsama orgasmi.


Mõttemängud

On kahte tüüpi seksistsenaariumeid, mis need vallatud mõtted peas keema ajavad. Neist esimeseks on “vaniljefantaasiad”. Seda terminit kasutavad ka seksiterapeudid, kirjeldamaks fantaasiaid, kus kujutatakse ette juba olnud olukordi ja kogemusi (näiteks seda, kui temaga kolm tundi mullivannis vallatlesid). “Meenutamine viib sind tagasi hetke, mil sind ihaldati, ja miski ei ole võrreldav sellega kaasneva adrenaliinisööstuga,” ütleb Kerner. Teist tüüpi fantaasiate peaosas on aga seksikas võõras.

Kui sul on orgasmi-Oscari vääriline stsenaarium juba valmis mõeldud, naudi seda samaaegselt päris eelmänguga. “Võid sellele omaette keskenduda või soovi korral sellesse kaasata ka partneri. Ütle talle, et sul on fantaasia, mida soovid temaga jagada,” ütleb Kerner. “Te ei pea seda olukorda etendama, vaid piisab ka sellest rääkimisest ja juba tunned alakehas kuumalained.” Kui eelistad oma fantaasiate jagamise osas pigem tagasihoidlikuks jääda, palu temal oma lemmikunelm paljastada — mõnikord piisab ka erutava loo kuulamisest, et orgasmipall tõelise hooga veerema panna.