Jah, meil on andmed selle kohta, kui palju kaloreid seksi ajal keskmiselt kulub

Quebeci ülikooli teadlased palusid 21l heteropaaril seksida kuu aja jooksul vähemalt neli korda ja kanda sel ajal käevõrusid, mis mõõtsid nende kehatemperatuuri. Kogutud teabe ning inimeste pikkuse ja kaalu põhjal arvutati välja, kui palju kaloreid inimesed seksi ajal kulutasid.

Mehed said keskmiselt lahti 101 kalorist ja naised kaotasid 69.1 kalorit. Miinutis tegi see meestel 4,2 ja naistel 3,1 kalorit.

Aga tulemused olid paariti väga erinevad

Tolles uuringus osalesid ainult varastes 20ndates hea tervisega heterod. Nii et uurijad said küll umbkaudse teadmise sellest, kui palju energiat seks kulutab, aga laiemale lugejaskonnale seda tõesti üldistada ei saa. Mõned üldised teadmised siiski on: mehed kulutavad rohkem kaloreid, sest nende kehamassiindeks on suurem. Aga see kehtib muidugi kõikide suurema kehamassiindeksiga inimeste kohta igal ajahetkel, mitte ainult seksi puhul.

Su tervisest sõltub ka kalorikulu

Südamehaiged, vähihaiged ja diabeetikud põletavad vähem kaloreid, sest üldjuhul on nende elustiil aeglasem ja rahulikum ning füüsiline vorm kehvem.

Kindlate pooside kohta andmed puuduvad

Hea asi selle uuringu juures on see, et keskmike kohta saame palju teada. Aga detailidesse laskuda ei ole väga mõtet, sest tol korral ei uuritud seda, kui palju energiat ühe või teise seksipoosi võtmine kulutab. Osalejatelt küll küsiti, milliseid poose nad harrastasid, kuid kuna keskmiselt läbiti seksi ajal 2-3 erinevat poosi, siis täpsem teave puudub. Kindel aga on see, et tulemused ei põhine ainult misjonäripoosil. Mida rohkem vaeva näed, seda suurem on kalorikulu.

Oraalseks ei ole trenn

Ilmselt oled isegi märganud, et oraalseksi ajal erilist füüsilist aktiivsust ei toimu, mis tähendab, et kaloreid ju ei kulu.

Seks ei peaks treeningut asendama

See peaks olema siililegi selge, aga igaks juhuks märgime siin ära: seks on küll fantastiline tegevus, aga ei peaks asendama su iganädalast aktiivset trenningut jõusaalis või jooksurajal.

Miks? Sest “ 30minutilise jalgrattasõiduga kulub meestel 276 kalorit ehk 9,2 kalorit minutis, naistel 213 ehk 7,1 kalorit minutis. Tuletame meelde, et seksiga kulutavad mehed 101 ja naised 69 kalorit.

Nii et kaalulangetusmeetodina see eriti kasulik ei ole.

...aga tervisele toob küllaga tulu

Hea seks toob hea une, paneb naha särama, teeb tuju paremaks, ppaneb tööle need lihasgrupid, mis jõusaalis unarusse jäävad, näiteks vaagnapõhjalihased on naistel eriti olulised!

Kuidas seksi ajal rohkem kaloreid kulutada?

Esiteks - seks peab kauem kestma. Mida kauem sa füüsiliselt aktiivne oled, seda rohkem laoreid kulub.

Teiseks mõtle seksi ajal rohkem sellele, kuidas seda intensiivsemaks muuta: kui selili lamad, saad ise pingutada oma tagumikulihaseid. Veel on kindlasti abi asendite vahetamisest.