Hiljuti avaldatud uuringust selgus, et meestel nii Põhja-Ameerikas, Euroopas, Austraalias kui ka Uus-Meremaal on spermatosoidide arv viimase neljakümne aasta jooksul lausa poole võrra vähenenud (sarnast uuringut pole Lõuna-Ameerikas, Aasias ja Aafrikas veel läbi viidud).

See halb uudis selgus pärast 185 erinevasse aastatel 1973-2011 läbi viidud uuringutesse süvenemist ja tuli välja, et kui me oma elustiili ei muuda, usub uuringu autor dr Hagai Levine, et oleme suure probleemi ees, mis võib lõppeda sellega, et inimesi tulevikus enam ei eksisteerigi.

Mida või keda süüdistada?

Tuleb välja, et meeste spermatosoidide arvu mõjutavad nii kemikaalid, mida me toitudena sisse sööme, üleüldine toitumisviis, suitsetamine, stress ja liigne televiisori vaatamine. 2016. aastal läbi viidud uuringust selgus, et kui istuda rohkem kui viis tundi televiisoriekraani vaadates, mõjutab see otseselt ka spermatosoidide arvu. Pole just parim uudis MM-i ajal, või mis? Samuti mõjutavad seda ka liiga kitsad püksid või aluspesu.

"Kui me ei muuda oma eluviisi, keskkonda ega kemikaale, mis meid mõjutavad, olen väga mures, mis tulevikus juhtub," väitis dr Levine.