Karezza on itaaliakeelne vaste sõnale caress (inglise keeles “hellitama”) ja Karezza seks kujutab endast õrna ja intiimset vahekorda, mille eesmärk pole mitte orgasmi saada, vaid oma partnerit hellitada, puudutada ja tundma õppida. Suurem rõhk on emotsionaalsel kontaktil.

Uudisteporaal ABC News vestles 51aastase Matt Cookiga, kellel on seljataga 25 aastat abielu oma naisega. Ta ütles, et karezza on parandanud nii tema voodielu kui suhteid naisega. “See tekitab niivõrd sügava tunde, mida on raske kirjeldada,” räägib Matt. Ka suhtenõustaja Deb Feintech on samal arvamusel ning ta soovitab karezza meetodit ka oma klientidele.

Aga orgasm on ju imeline kogemus — miks siis eelistatakse seksida ilma “suure lõputseremooniata”? Kõik paarid, kellega ABC News vestles, olid koos olnud juba pikemat aega ja kogenud seksuaalset mõõna ehk perioodi, mil teineteise vastu ei tahetud või osatud enam füüsilist huvi tunda. 56aastane Darryl Keil rääkis, et leidis enda jaoks Karezza 14 aastat tagasi, kui tal naisega voodis suuremad probleemid olid. Nüüd pole ei tema ega ta naine juba kaheksa aastat orgasmi saanud ja mees tunnistab, et nende suhe on parem ja tugevam kui iial varem. Abikaasa Annabel tunneb end nüüd mehega voodis võrdsemalt ja koos nauditakse sensatsiooni, mitte stimulatsiooni, mida seks pakub.

Allikas: huffingtonpost.com