Meeste soovil on täiesti teaduslik põhjendus — täiskasvanud mehe testosterooni normaalne kogus veres on 12–35 nmol/l ja just hommikuti, kella 7 ja 10 vahel, on see tase ülejäänud päevaga võrreldes kolmandiku võrra kõrgem. Ja muuseas, vähenenud testosteroonikoguse üheks esimeseks ohumärgiks ongi hommikuste erektsioonide puudumine. Nii et see on hoopistükkis taeva kingitus kui mees hommikul seksida tahab!

Vabandus, et hommikul on liiga kiire, on enamasti otsitud — selle 20 minutit, rohkem pole ju vaja, me leiaks küll kui tahaksime? Me ei pea kell 7 hommikul oma eesootavale päevaplaanile mõtlema. Me kohe kindlasti ei pea telefonist uuemaid uudiseid lugema ja öösel FBsse postitatud pilte laikima. Hoopis parem mõte oleks tõusta pool tundi varem ja üllatada oma kaaslast mõnusa naudingurikka äratusega.

Aga selle emotsiooni ja pikema ettevalmistuse võikski teadlikult jätta nädalavahetustesse, siis kui on piisavalt kohustusevaba aega, et veeta pikki chille hommikuid, poolpäevi või öid seksides.

Mina ise olen ka pigem õhtune seksija, aga nüüd olen avastanud, et ka hommikul on väga hea, samas teistmoodi. Olles ise pisut unine ja seetõttu vaoshoitum, on selles kõiges ometi eriline võlu — pisut rutiinne, pigem traditsiooniline ja kiire seks. See on minu meelest suurepärane võimalus öelda teineteisele: “Tere hommikust kallis, sa oled minu jaoks nii oluline!”

Räägitakse, et harjumus tekib u 21 päevaga, st kuluks vaid vähem kui kuu aega, et hommikune seks saab elu osaks. Mõnus on seegi, et kokkuvõttes me seksime nii rohkem ja eripalgelisemalt. Kohustuseks ei tasu muidugi midagi võtta, aga vaieldamatult on hommikuseks üks väike võimalus oma elu kaunimaks muuta.
Ja mees on rõõmus ja naine on rõõmus ja maailm on parem paik — õnnelikkus on ju nakkav ja läbi enda saame õnnehormooni jagada natuke kõigile. Lihtne, kas pole?