Kas Neil Armstrong jääb endiselt esimeseks Kuu pinnale astunud inimeseks või on seal juba ees armastajapaar, kes temalt selle au röövib?

Raamatu “The Age of Spiritual Machines” autor Ray Kurzweil käsitles arvutitarkvara ja riistvara abil loodud seksuaalse stimulatsiooni vahendeid, niinimetatud seksboteid. Tehisintellekt on jõudnud tasemele, kus reaalsust on võimatu digitaalsusest eristada.

Tehisintellekti kasutatakse, et lollitada teisi küberromantikuid, pannes neid usukuma, et nad on ühendusest lihast ja luust inimesega. Selline intellekt võib olla nii kõrgelt arenenud, et sageli ei suuda asjaosalised vahet teha, kas nad flirdivad tegeliku inimese või tarkvaraga. Seksinukkude ja tehistarkvara kombinatsioon võimaldab viia seksi abivahendid järgmisele tasemele.

Tulevikus võivad seksuaalsed robotid olla programmeeritavad vastama iga inimese individuaalsetele vajadustele ning viima ellu nende fantaasiaid. Tarkvarafirmad on hakanud töötama välja interaktiivset dialoogi, häälele reageerivaid korraldusi ja virtuaalse reaalsuse programme, et muuta virtuaalse armukese pakutav mitmekesisemaks.

Kurzweili sõnul on järgmine aste närviimplantaadid, mis stimuleerivad aju piirkondades, kus asuvad seksuaalse ja emotsionaalse erutuse keskused. Sellesse piirkonda viidud implantaat suudab oluliselt tõsta seksuaalse ja emotsionaalse mõnu taset.

Kurzweil prognoosib, et tulevikus võivad mehed lasta paigaldada oma ajusse implantaadid, mis võimaldavad neil kogeda naiste seksuaalsust. Samas on võimalikud ka implantaadid, mis võimaldavad kogeda korraga nii mehe kui naise seksuaalsust. Uus tehnoloogia sunnib meid vastama küsimusele, mis on häirinud rahulolematuid sajandeid. Miks üldse eluaegse partneriga vaeva näha? Mida on inimestevahelisel suhtel pakkuda rohkem kui tehnoloogial?

Uus tehnoloogia külvab kübertruudusetuse seemneid, mis on oma olemuselt ennenägematud, mida ei ole võimalik ettegi kujutada ja mida paljud ei kujutagi ette. Ometi marsib tehnoloogia võidukalt edasi, olenemata sellest, kas me mõtleme sellele või mitte.

Arvutite võime kopeerida inimlikku armastust ja kiindumust on keeruline ning teadlased vaidlevad praegu selle üle, kas see on võimalik. Dr. Dertouzos selgitas raamatus “What Will Be” seda, miks ta arvab, et inimsuhet ei ole võimalik tehnoloogiaga kopeerida. Ta tõi näiteks inimese vajaduse vähemalt kohatise füüsilise kokkupuute järele.

“Me teame, et kui kirjasõprade suhet ei toetata mingi füüsilise kokkupuutega, siis see suhe närtsib…” Ja kuigi virtuaalne reaalsus võib lisada romantikat meie ellu, ei kujuta me ette, kuidas see võiks asendada maagiat, mis on aidanud meie liigil miljoneid aastaid paljuneda. Olenemata sellest, kas tehnoloogia suudab või ei suuda asendada tegeliku suhte maagiat, on selge, et kui selliseid seksuaalselt stimuleerivaid tehnoloogiaid kasutatakse seda partneriga arutamata, on usalduse reetmine tõenäoline.

Sellisel juhul võib rikkuda abielu tarkvara ja mistahes tulevikutehnoloogiaga. Truudusetusega rikub üks partneritest seksuaalse eksklusiivsuse kokkulepet. Vaid teie ja teie partner võite määratleda teile sobiva seksuaalse eksklusiivsuse määra. Maailma rahvastiku mitmekesisust arvestades ei saa ükski asjatundja seda teie eest teha, kuigi mõned võivad seda proovida.

Internet areneb ning suudab pakkuda järjest elulähedasemat erootikat, mistõttu küberseksi harrastajad seavad end abielurikkumise ohtu. Selliste inimeste puhul on iseäranis oluline, et suhet puudutavates kokkulepetes käsitletaks ka kõiki tehnoloogilise seksi vorme, isegi kui selline kogemus saab alguse hariduslikust uurimisretkest.

On väga soovitav arutada seda oma partneriga ning käsitleda oma vajadusi tehnoloogilisest vaatepunktist, kuna paljud tehnoloogiad võivad tänapäeval luua emotsionaalse ja tundelise ühenduse võõraste vahel.