Olin selle üle oma praeguse suhte algul päris mitu korda solvunud, ebakindel ning segaduses. Et mis mõttes — mehed seksivad ju igal ajal ja asendis, et kas viga on minus kui ei taheta? Aga õnneks sai ruttu selgeks, et nii ikka pole. Nagu naisedki, vajavad mehed seksimiseks emotsiooni ja häälestatust ja vahel ongi argised mõtted või näiteks sport esiplaanil. Aga ma tunnistan, et selle teadmisega pole mul sugugi lihtne leppida olnud.

Varem oli Smilersi “Jalgpall on parem kui seks” pelgalt laul, kuid täna on see minu laul pealkirjaga: “Suusatamine on parem kui seks”! Ma ise tegelikult üldse ei suusata, ausalt öeldes ei naudi talvegi, aga olude sunnil elan nüüd murdmaasuusatamise- ja maratonide elurütmis — minu kallim on tõeline suusahull. Neid ridu kirjutades nühib tema 14. korda Vasaloppetti 90 km rada, mina jälgin silmanurgast tema liikumiskiirust maratoni kodulehelt ja loodan, et tal on kõik hästi — et keha ikka välja veaks, et suusad jääks terveks, et määre õnnestuks jne.
Lisakoormus meie suhtesse tuleb ka sellest, et paljud tema võistlused toimuvad Eestist kaugel ja hooaeg on pikk, selline “meremehe naise” tunne on mul olnud küll ja küll. Eriti siis kui lapsed on kodust ära ja ees on vaba nädalalõpp. Minu sõpruskonnas levib seltskondlik nali, et kui keegi uus küsib, kus siis Margiti mees on (ja kas tal üldse mees on), siis ülejäänud vastavad kooris “suusatab”.

Eks ma võimalust mööda olen Mehega võistlustel kaasas ka käinud, aga pidu igas mõttes saabub ikka pärast võistlust. Ka hotellitoas on kõige tähtsamal kohal suusad ja lause “võta riided ära”, tähendab vaid seda, et vabasta mulle tool, on vaja suuska kuskile toetada.
Kõik vähegi rohkem sportitegevate meestega koosolevad naised teavad samuti, et enne võistlusi seksiks ei lähe. Väike sebimine on võimalik, aga sedagi mitte võistluse eelõhtul — spordimees peab jõudu hoidma. Kokkuvõttes tähendab see, et finišit ootame me mõlemad ühepalju!
Sel aastal oli kõigele lisaks ka taliolümpia, kus paljud suusavõistlused toimusid varavalges. Ehk siis meie mõnusad hommikud voodis asendusid Eesti suusameeste pingutuste jälgimisega. Paraku pole enam Veerpalu ja Mae ajad, seega minu kaasaelamine meie sportlastele jäi arusaadavalt pigem pealiskaudseks. Ja kuigi väga nunnu on teineteise kaisus Meeste 15 km suusatamist klassikalises stiilis jälgida, siis minu huvid on selgelt mujal.

Üks põhimõtteline erinevus on meil veel. Kui mina olen mures või mul on probleeme, siis ma väga soovin seksida — seks lohutab mind, pakub lõõgastust ja kokkuvõttes aitab nii kaasa lahenduse leidmisele. Aga minu Mees pigem ei suuda pingeolukorras end piisavalt väljalülitada, et seksi nautida. Selle koha pealt oleme me suht tavatu paar — klassikaliselt on ikka nii, et mehed tahavad näiteks kasvõi tüli lahendamiseks ennem seksida ja siis rääkida, aga naised vastupidi. Õnneks me teame oma erinevust siin ja kui mul on raske päev seljataga, siis teeb tema mind õnnelikuks ning mina aksepteerin, et vahel on Mehel vaja üksi ja rahulikult tasakaal leida. Tegelikkuses muidugi saame me vägagi hästi elatud ja meie kooselus jääb mõlemale piisavalt ruumi nii eraldi olemiseks kui läheduseks.

Pole ju mingit vahet, kas jutt on naistest või meestest, igas paarisuhtes on aegu kus üks või ka mõlemad osapooled on rohkem või vähem pühendunud millegile muule, mitte teineteisele. Ja naistel on karjääri (ega meie presidendiproua abikaasa elu ka lihtne pole) või hobide kõrval selliseks eluperioodiks ka laste sünd ja kasvatamine.
Seegi on loomulik, et inimeste seksuaalsus areneb ja muutub ajas, väljendudes eri eluetappidel erinevalt ning paraku harva toimuvad need protsessid mõlemal partneril samaaegselt. Kui Sa aga tajud, et Sind päriselt enam ei taheta ja pole ühtegi tõsiseltvõetavat põhjendust, miks te omavahel enam ei seksi, siis on põhjust oma paarisuhte pärast muret tunda küll.
Aga muidu — tuleb pöialt hoida, et spordisõbra lemmikmeeskond võidab! Samas, vahet pole — heas kooselus on ka kaotuse korral seks ikkagi super!