Nende kasutamine ei tähenda, et neid peaks kasutama igakord. Ei, põhiliselt ikka vahelduse mõttes ja selleks, et erinevat mõnu saada.

Anus on väga tundlik kehaosa nii meestel kui naistel. Naiste puhul on pärak eraldatud vagiinast vaid õhukse lihaskihiga. Selle lähestikkuolemise kohta räägib pornostaar Nina Harley: “Anaalne vahekord mõjub märksa intensiivsemalt kui vaginaalne. Samaaegne klitoraalne stimulatsioon muudab selle tunde veel võimsamaks ja terviklikuks. Sellisel juhul osutub anus justkui kliitori pikenduseks.”

Kui naine on erutatud, suurenevad tema genitaalid mõnevõrra ning kuna anus asub väga lähedal, muutuvad närvid selles veelgi tundlikumaks ja vastuvõtlikumaks puudutustele. Täpselt nagu pakub naudingut vagiina täisolekutunne, pakub seda ka anuse täitumine või pärakulihaste surve mänguasjakese ümber, mõnel juhul isegi enam. Anaalseks on enim nauditav menopausi läbivatele naistele või siis neile, kelle vagiina tundlikkus on ajapikku kahanenud.

Anaalne stimuleerimine laseb ka meestel tunda sedasama rahuldavat täisolekutunnet. Mõnedele meestele meeldib anaalne mõjutamine seetõttu, et see avaldab samal ajal survet ka peenisejuurele ja eesnäärmele. Sel viisil võivad mehed vabalt ka orgasmi saada, kuna eesnääret tuntakse kui meeste G-punkti. Surve peenisejuurele aga tundub nagu seespidine “käsitöö”.

Anaalsed mänguasjad on kujundatud igati turvaliselt. Anuse seinad on õhukesed ja üsna õrnukesed. Igasuguste suvaliste esemete anusesse toppimine võib seega olla ohtlik ja vigastusi tekitada. Võib juhtuda ka, et mõned esemed kogemata anusesse “imetakse”. Neid aga niisama lihtsalt välja pressida ei saa. Tavaliselt eemaldatakse neid haiglas ning see on üsna valuline protseduur, rääkimata veel häbist.

Anaalsed mänguasjad on tehtud siledapinnalisest elastsest materjalist, et anuseseinad ei saaks kriimustada ega vigastada. Samuti on neil piirded, mis takistavad nende anusesselipsamist. Mõned arvavad, et anus on üks räpane koht, mida ei tasu kätega näppida. Anaalsed mänguasjad ongi ideaalsed selleks, et hoida käed puhtad ning saada siiski selle vapustava kogemuse osaliseks. Teised jälle eelistavad neid vidinaid sellepärast, et ükskõik kui palju sa käsi ei õlita või kui korras on su nahk, ei saavuta käed iial sellist siledust, elastsust ja pehmust ning sujuvat sisestust, nagu suudab anaalmänguasi.

Müüdid ja väärarusaamad anaalsete vahendite kohta

  • Kui mees tahab midagi endale anusesse pista, siis tähendab see, et ta on homo.

    Vääramat arusaama pole olemaski. Homoks olemist ei määra mitte see, mida sa teed, vaid kellega sa teed. Ka hetero võib vabalt anaalseksiga tegeleda, ükskõik kas siis mõne mehe, armastatud naise või mänguasjaga. Sellepärast ei pruugi ta veel homo olla. Heteromees ei tegele (mitte ainult anaal)seksiga sellepärast, et ta näiteks meespartnerist sisse võetud on. Homoks olemiseks ei piisa vaid homodele iseloomulikust tegevusest, see on seisukoht, eluviis.

  • Anus on väga räpane.

    See legend on kahjuks väga levinud. Ühtlasi on see ka peamiseks põhjuseks, miks inimestel ei tule mõttessegi anaalseksi proovida. Kui puhtus on probleemiks, siis piisab täiesti vaid seksieelsest dushivõtmisest ning anuse välimise osa puhtaks pesemisest. Alati võib kasutada ka kaitsevahendeid, näiteks kummikindaid.

    Edasi, isegi, kui tunnete, et sooltes on veel väljaheiteid, et juhtu sellest midagi, ei sina ega ka partner ei saa kakiseks — roe asub siiski jämesooles, mitte pärakus. Pealegi, kui olete juba kõrghetkeni jõudmas, siis unustate kõik selle eelpooltoodu. Vahel küll võib meeletus kirehoos juhtuda, et partneril tahtmatult tekib lihastes nö roojamisrefleks ning mõningane määrdumine on vältimatu. Kuid sellest pole midagi, ärge unustage, et roe on naturaalne väljaheide ning hõlpsasti seebi ja veega maha pestav. Mõelge mida tuhanded emad oma titade kasimise käigus teevad!

  • Suur dildo on liiga pirakas anusesse toppimiseks ja see teeb kindlasti haiget.

    Ei peaks haiget tegema, kui teha seda õigesti. Pärak on piisavalt suur ka kõige suurema vända mahutamiseks. Kui sisestamine teeb haiget, siis tähendab see, et olete midagi valesti teinud. Kindlasti on esiteks oluline ohter libestamine. Teiseks aga objekti sisestamise kiirus ja nurk. Täiusliku tulemuseni viib, nagu ikka, harjutamine. See, kelle anuset töötlema asutakse, peab alati valmis olema “ei” ütlemiseks ning juhtnööride jagamiseks — igatahes etem, kui riskida vigastustega.

  • Kui mul on hemorroidid, ei saa ma kasutada pepupunne (anaaltappi).

    Seni kuni need ei lõhke ja sa ebamugavustunnet ei koge, on kõik korras. Jälgi aga asjakeste kasutamise reegleid ja kõik on OK. Soovitame läheneda rahulikult ning kiirustamata, suheldes palju partneriga, jagades talle juhiseid. Kui siiski tunnete valu, lõpetage koheselt. Kui soovid, võid enne anuse hellitamist konsulteerida ka arstiga. Profesionaalne konsultatsioon ei tee haiget.

  • Kui kasutan pepupunne, pean vanaduspõlves täiskasvanute mähkmeid Kasutama.

    See on vale. Tegelikult on lood hoopis vastupidi. Seda sellepärast, et pärak on sisuliselt muskel. Mida rohkem seda treenida, seda tugevamaks ja kontrollitavamaks see muutub. Pärakulihaseid aitavad, muide, treenida Kegeli harjutused!

    Mõned sagedamini tehtavad vead

    Anuse kallale asutakse liiga kiiresti. Mõistik on see piirkond siis ette võtta, kui partner on väga korralikult erutunud, siis on ka lihased lõdvestunud ning asjakeste anusesse pistmine on hõlpsam.

    Vähe määret. Mitte kunagi ei ole anaalseksi puhul “liiga palju libestit”. Kui sulle tundub, et sai küllalt — pane kõvasti juurde! Kuna anus ei tooda naturaalset libestit nagu vagiina ja peenis, oleks mõistlik mõne aja tagant kokkupuutuvad osad üle õlitada. On olemas spetsiaalsed anusele mõeldud tiheda koostisega libestuskreemid, mis peavad vastu kauem kui tavalised, lisaks käepärased vahendid (sülg, vaseliin, margariin jne).

    Kiirustamine mänguasja sisestamisel. Liiga palju korraga tahta pole hea. Kui sisestad anusesse mänguasja, sõrme, peenist või mida iganes, pead seda tegema aeglaselt. Pärakus asub üks täiesti iseseisev lihas — rõngaslihas. Kui lükata midagi hästi kaugele anusesse või kui sellele lihasele survet avaldada ajal, mil teised lihased pole veel lõdvestunud, hakkab see vastu võitlema ning põhjustab ühtlasi ka suurt valu. Anaalne sisestamine nõuab aega ja kannatust.

    Meelespea: kui on valus, siis peatu, rahune ja proovi uuesti.