Ta sai poja keskkoolis. Sekspartner olla küll öelnud, et kasutas kondoomi, aga kui ta rasedaks jäi, siis tuli välja, et mitte. „Kui loll võib üks naine olla?“ tahtsin talle näkku karjuda. Ta lesib (või seisab, ükskõik) ju akti ajal ometi partneri vahetus kauguses ning kui ta ei ole täiesti kurt, pime ja oimetu ühteaegu, siis peaks ikkagi aru saama, kui pakk avatakse ning kondoom kasutusele võetakse. No lisaks tundus ka totter, et ta ikka aastaid hiljem lapse saamist nii välja vabandab.

Suguhaiguste eest ju pillid ei kaitse

Ise olen kategooriliselt kondoomi kasutamist nõudnud kõigilt meestelt, kellega ma kindlalt seotud ei ole või kelle käikudest ei tea. Minu õnneks ei ole ükski mees väga ka vastu puigelnud. On püütud küll teemat ignoreerida ja kohe asja kallale asuda või siis vihjata, et naised ju võtavad antibeebipille. Aga isegi, kui olen võtnud, siis valetan, et ei kasuta neid. Inimesega, keda ei tunne, on ikka vajalik topeltkaitse ning suguhaiguste eest teatavasti pillid ei kaitse.

Lõpuks tunnistas mees...
...et tal on lateksitalumatus. Kui kondoomi puudutab, siis lakkab väike härra töötamast. Arvasin alguses, et see on mingi nali. Lateksit mitte taluv mees ei saa ju endale aastaid lubada kõrvalhüppeid. Aga nii kui mees kondoomi poole kas või vaatas, oli kohe näha, et panna ei oleks seda kusagile.

Minu jäärapäisus kondoomide osas tõi mu ellu aga hiljaaegu vahejuhtumi, mida olen kui elulist õppetundi paljude sõbrannadega jaganud. Olin viimast lahkuminekut liiga kaua põdenud ning otsustasin eluga edasi minna ja läksin sõbrannadega lokaalidesse seiklema. Jõudsime ühele kontserdile, kus kohtusin vana tuttavaga koolipäevilt, kes kutsus mind tantsima. Et huvitavamat tegevust parasjagu ei leidnud, siis läksin. Ma teadsin, et tal on naine ja laps, aga täpselt sama hästi teadsin, et ta on naistemurdja, kellel on vaatamata perele iga paari kuu tagant uus armuke. Kuna minu eesmärk ei olnud otseselt temaga voodisse ronida, siis võtsin tantsukutse vastu. Hiljem jõime mõned kokteilid ning oli täitsa tore. Äkitselt meenus mulle, et olen liiga kaua üksik olnud ning sellist ühe õhtu romantikat taga igatsenud. Kui mees mulle külge lööma hakkas, siis otsustasin, et see on puhtalt tema enda asi, kuidas oma elu rikub ning mina võin vallalisena teha, mida heaks arvan.

Juba kondoomipaki avamise peale keeldus ta meheau töötamast

Juhtus nii, et maandusime minu magamistoas ning kui tundsin, et õige hetk on käes, siis vihjasin kohale, kus kondoome hoian. Mees arvas, et hea teada, aga tema neid eriti ei kasuta. „No ma usun, et oleks mõistlik, kui me omavahel last ei saaks,“ aasisin teda ning mees loobus. Ohkas sügavalt ja tegi kondoomipaki lahti. Juba selle avamise peale keeldus ta meheau töötamast. Pööritasin veidi silmi ja küsisin, et milles asi. Lõpuks ladus mees lagedale tõe — tal on lateksitalumatus. Nii kui kondoomi puudutab, siis lakkab väike härra töötamast. Arvasin alguses, et see on mingi nali. Lateksit mitte taluv mees ei saa ju endale aastaid lubada kõrvalhüppeid. Nii me siis üritasimegi kolm korda. Mina raiusin nagu rauda, et kondoom peab olema. Nii kui mees kondoomi poole kas või vaatas, oli kohe näha, et panna ei oleks seda kusagile.

Pärast kahte tundi vigurdamist ütlesin mehele, et sellest asjast ei tule ikkagi midagi välja. Ta oli tõelises hämmingus, et kuidas nii, miks me ilma ei võiks teha? Tunnistan ausalt, et paari sekundi vältel mõtlesingi sellele, et miks ka mitte, kasutan ju beebipille. Samal hetkel avastasin, et mind ei kohutanud niivõrd vallaslaps kui hirm eluohtlike suguhaiguste ees. Olin kogu aeg arvanud, et ei tahaks rasedaks jääda pereisast, aga olin sootuks unustanud fakti, et ta magab iga paari nädala tagant uue naisega ning ei kasuta kondoomi!!

Naised tavaliselt kondoomi ei küsigi

„Kuidas see võimalik on, et sa nii mööda linna ringi tõmbad, aga endal on lateksitalumatus ja ei saa kondoomi kasutada?“ küsisin mehelt. Ta kehitas õlgu ning ütles, et ega naisi ka kondoom ei huvita. Enamasti nad isegi ei küsi seda. Mina olevat ainuke nõudlik hull. Mu peas oli umbes tuhat küsimust selle kohta, et kuidas küll naised oma tervise suhtes nii hoolimatud on, kui mind tabas mõte sellest, et on inimene, kes seda kõike ei tea ning mehega heauskselt suguelu elab — tema naine. Võõraste naiste ning mehe tervis on talle ehk ükskõik, aga ta seab ohtu ju ka oma naise. „Miks sul vaja üldse petta, kui sul selline häda on?“ küsisin hämmeldunult ning mees kehitas jälle õlgu. Ega tema ka täpselt ei teadvat.

Lugu lõppes kenasti. Tõstsin mehe välja ning seksimata meil jäi. Erinevalt teistest naistest tähendas kondoomi mittekasutamine minu puhul kindlat EI-d.

Olen seda lugu häbenemata jaganud paljude sõbrannadega. Hea meelega oleks enda teada hoidnud fakti, et tahtsin olla üheöösuhtes mehega, kellel on naine. Samas, ma loodan, et see lugu aitab õigesti otsustada naistel, kes paariks sekundiks mõtlevad, aga äkki võiks ikkagi ilma? Ei, aitäh! Tervis on meelelahutusest tähtsam.