Intiimse, naudingurohke, ja miks mitte ka ekstaatilise seksi võti peitub silmades. Kui kaks inimest teineteisele silma vaatavad, lülitavad nad tööle juba varem mainimist leidnud „sotsiaalse liimi“. Vähe on intiimsemaid tegevusi, kui teineteisele silma vaatamine. Jutt ei ole nilbest ahistajapilgust, vaid kirglikust ja armastavast silmavaatamisest naisele.

Üks võtmesõna on siin naeratus, sest naeratamine on inimrassi kõige olulisem viis demonstreerida oma kavatsusi. Mäletad, mida me rääkisime sellest, kui oluline on naises turvatunnet tekitada? Su naeratus paneb ta end turvaliselt tundma ja viitab sinu headele kavatsustele. Kuid naeratust ei saa teeselda. Kui sa niisama suunurgad ülespoole tõmbad, on tulemus hirmutav, sest su kaaslane teeb vahet siiral ja teeseldud naeratusel. Siiras naeratus (mida nimetatakse esimesena seda erinevust märganud Prantsuse anatoomi järgi ka Duchenne’i naeratuseks) ei piirdu vaid suuga ja ulatub ka silmanurkadesse. Ja siiras naeratus kerkib vaid ainult siis, kui mõtled sellele, kui väga sa oma kaaslasest hoolid. Vahet pole, et sa armastad teda, kellega sa koos oled, või kas sa oled oma armastatud kaaslasega olnud koos juba 50 aastat, sa pead vaatama teda rõõmu ja ootusärevusega. Kui rõõm ja ootusärevus ei kerki sinus siiralt esile, siis võib-olla tasub sul olukorra üle üldisemalt järele mõelda. Porno filmis ei vaata keegi teineteisele silma, sest seal tegeletakse vaid vastastikuse masturbeerimisega. Ajaveetmiseks on see hea küll, kuid sel juhul ei saa sinust kunagi tema kõige erakordsemat kogemust või temast sinu oma. Kui sa oled suutnud luua turvatunde ja te olete ühel lainel, oled sa valmis suudluseks.

Musisuu

Richard Linklateri suurepärases filmis „Poisipõli“ töötab peategelane Mason ühes restoranis nõudepesijana ning flirdib oma kolleegiga, kes ütleb, et ei kavatse teda kunagi suudelda. Köögist lahkudes viskab naine aga üle õla kommentaari, et „see ei tähenda, et ma sul kunagi suhu ei võta“. On see aja märk ja tähendab, et suuseks on igapäevasem kui suudlemine? Võimalik, kuid tegelikult on suudlus olnud alati tõelise intiimsuse märgiks ning on nii mitmeski mõttes palju isiklikum kui suuseks või muud seksuaalsed tegevused. Ühest rahvusvahelisest ja 70 000 inimest hõlmanud uuringust, mis 2014. aastal avaldati raamatus "The Normal Bar" („Normaalsuse mõõdupuu“) selgus, et inimesed, kes olid suurepärases partnerlussuhtes, suudlesid pidevalt teineteist kirglikult. Nad ka puudutasid teineteist mitteerootiliselt, olid kaisus, tegid teineteisele komplimente, rääkisid omavahel ja tegid üksteisele ootamatuid kingitusi sagedamini kui need, kelle armusuhted ebarahuldavad olid. Nad olid head sõbrad. See toetab meie teooriat, et igasugune positiivne žest on tegelikult osa eelmängust.

Teaduslikumalt rääkides on suudlemine oluline ka „paarilise hindamise“ seisukohast, nagu ütleb bioloogiline antropoloog Helen Fisher. Sageli suudavad inimesed suudeldes oma „kokkusobivust“ hinnata. Suudlemine mängib ilmselt rolli ka füsioloogiliselt, kuna sülg sisaldab testosterooni, mis võib naise seksuaaliha kasvatada. Meestele kipuvad meeldima märjemad suudlused kui naistele ning neil võib olla tagamõte. Meie soovitame sul keele ja süljega tagasihoidlik olla. Eesmärk pole mitte ilast tilkuda ning kui sa varieerid kirglikke avatud suuga suudlusi õrnade musidega huultele ja suunurkadele, mõjud sa värskena ja kergus taandab uppumishirmu.

Huuled ja keel on su kõige võimsamad seksuaalorganid ja sa võid katta naise keha suudluste, keelega limpsimise ja armastusega. Nagu meestele, nii meeldib ka naistele, kui nende keha aktsepteeritakse, imetletakse ja isegi jumaldatakse ning miski ei räägi kõnekamalt sellest, et sa jumaldad teda, kui see, kui sa katad ta keha suudlustega.

Eriti intiimselt mõjub see, kui sa suudled ta kaela ja kukalt, kuna kaela eksponeerimine muudab naise väga haavatavaks. Nagu võrgutamisest rääkivas peatükis sai mainitud, siis kaela paljastamine on märk naise huvist sinu vastu, ning nüüd on õige hetk näidata oma huultega, kui väga sa seda hindad.