1. Nad seksivad!

Et abielu rahuldaks teid mõlemaid, ei pea te tingimata iga päev seksima. Isegi mitte iga nädal. Kuid üks on kindel — kõige õnnelikumad paarid seksivad regulaarselt, ütleb raamatu How to Be a Couple and Still Be Free autor Tina Tessina. Seksi vältimine võib suhtele saatuslikuks saada. „Paarid, kes teevad seda harva, jätavad teineteisele võimaluse uute ahvatluste tekkimiseks,” nendib Tessina. Eriti oluline on seks meeste jaoks, kelle jaoks intiimsus ja lähedus võrduvadki seksiga, ütleb dr Laura Berman, USA juhtiv asjatundja naiste seksuaaltervise alal.

Kui mees ei saa voodis piisavalt actionit, kaob tal igasugune soov romantikaks, mis aga avaldab kohe negatiivset mõju naise libiidole ja nii tekibki nõiaring. Kuid Berman rõhutab, et pole vaja liigselt muretseda, kui lasete mõnikord nädalaid mööda ilma, et voodis veel midagi peale magamise toimuks. Peamine, et te mõlemad oleksite sagedusega rahul. Kui aga seksite harvem kui kord kuus, peaksite partneriga pidama maha ühe põhjalikuma jutuajamise ning selgitama välja, et kumbki teist tegelikult rohkem seksi ei igatse.

2. Nad puudutavad teineteist ka väljaspool voodit

See ei tähenda seda, et peaksite keset toidupoodi teineteise külge kleepuma ja ennastunustavalt amelema kukkuma. Kuid ilma põhjuseta kallistamine ja jalgadega õhtusöögi ajal laua all mängimine on vägagi omal kohal. Seksiterapeut ja abielunõustaja Barry McCarthy sõnul on puudutustel viis astet ning õnnelikud abielupaarid kasutavad neist igapäevaselt vähemalt nelja.

„Paljudel paaridel on helluse näitamiseks vaid kaks viisi — seks või üldse mitte midagi ning tavaliselt domineerib see teine variant,” selgitab ta. Kui suudlus või massaaž viib tavaliselt alati edasi seksini, hakkavad paarid hellitusi vältima, kui just seksisoovi pole. Palju parem idee on lihtsalt teineteist puudutada, kallistada ja silitada ilma, et sellele järgneks kohustuslik seks. Füüsiline lähedus terve päeva jooksul lähendab teid ka neil päevadel, kui olete seksiks liiga väsinud või stressis (või mõlemat).

3. Nad tülitsevad, lepivad ja kinnitavad tüli lõppemise seksiga

Leppimisseks ei pruugi alati olla pööraselt kirglik, kuid paaridel, kes panevad tülitsemisele seksiga punkti, on teiste ees suur eelis. Sest nad suudavad säilitada läheduse ja intiimsuse ka rasketel aegadel, mis aga ongi hea seksuaalse klapi võtmeks. Ka niisama musitamine ja kallistamine aitavad tülijärgset pingelist olukorda märkimisväärselt leevendada. Konfliktisituatsioonis mehe puudutamine annab talle tugeva ja positiivse signaali, et eriarvamused ei vähenda sinu armastust tema vastu ja et kõik saab korda.

4. Nad ei kasuta seksi väljapressimiseks

„Viha väljendamine seksist keeldumisega hävitab su seksielu,” kinnitab Tessina. Põhjus selles, et see muudab see seksi, mis peaks olema hell, lähendav ja intiimne tegevus, võimuvõitluseks, mis lõpeb sellega, et kumbki partneritest enam seksida ei taha. Seega järgmine kord, kui oled endast väljas, ära keera partnerile selga, vaid rääkige asjad selgeks kja kasutage seksi leppimiseks, mitte väljapressimiseks.

5. Nad ei oota partnerilt voodis hollywoodilikke nippe

Küünlavalgus, roosi õielehed ja multiorgasmidega lõppev voodimaraton…Kujutluspilt on ilus, kuid kahjuks ei juhtu selliseid asju peaaegu mitte kunagi. „Kui teil kahe lapse, maja, aia ja töö kõrvalt jääb kord kuus hollywoodiseksiks aega, olete väga tublid,” märgib McCarthy. Tema sõnul on reaalne olukord hoopis teistsugune — seks on aeg ajalt kiirustatud, võib-olla füüsiliselt ebamugav või saab läbi enne orgasmini jõudmist. Õnnelikud paarid aga ei tee sellistest asjadest suuremat numbrit ega võta seda kui märki suhte nõrkusest, vaid parandavad vea järgmine kord. Ja nemad ei oota, et planeetide seis või kuu faas oleks õige, et seksiks tuju tuleks, vaid lihtsalt teevad seda.

6. Kuid nad üllatavad partnerit sellegipoolest

Kui tood oma magamistuppa midagi uut rohkem kui korra aastas, teed oma abielule suure teene. Näe vaeva ja näita partnerile, et viitsid teda endiselt üllatada, siis näeb ta, et sa endiselt hoolid. Laura Bermani sõnul on rahuldava seksielu võti just mängulisuses ja eksperimentaalsuses. Sõitke nädalavahetuseks ära, võtke tuba hotellis, proovige uut poosi ja te näete, kuidas uuendused ja üllatused tekitavad teis mõlemis samasuguse ärevuse ja erutuse kui teie esimestel kohtingutel.

7. Nad ei väldi seksi ajal teineteise pilke

Vaata talle seksides otsa! Pilkkontakt seksi ajal on ülimalt intiimne ja lähendav ja kuigi see tundub olevat nii lihtne, ei suuda mitte kõik paarid seda teha. Kuid partnerile silma vaatamine lõõgastab, tekitab usaldust ja lubab sul end täiesti vabalt tunda. Ja see tuleb ju magamistoas ainult kasuks!

8. Nad teavad, kuidas jõuda mähkmete vahetuse juurest kireni

Üsna keeruline on pärast rasket päeva, arvete maksmist ja laste järelt koristamist veel seksile mõelda ja end seksikana tunda. Kuid õnnelikud paarid oskavad teineteist kiiresti ja lihtsate moodustega õigesse meeleollu viia. „Oi, täna ei tulegi telekast midagi, no kuidas me küll terve õhtu ära sisustame?” kui oma partneri diivanile kaissu tõmbad on ju hea ja vallatu vihje küll.

9. Nad on mängulised

Neil on sarnane huumorimeel ja nad naeravad samade naljade peale, sest nende maailmavaated ei erine. Ja seetõttu suudavad nad iga kell teineteist naerma ajada totakate kingituste ning naljadega, tunnevad rõõmu samadest asjadest ja seega naudivad teineteise seltskonda. Ja see ongi õnneliku suhte juures kõige olulisem.

10. Nad usuvad kähkukatesse

Ka kähkukas võib olla vägagi rahuldav, kinnitab Tessina. Kähkukad on vajalikud, sest nad on väga tõhusad. Lapsevanematel ei ole aega, et igal õhtul pikalt ja põhjalikult teineteist nautida, seega tuleb mõnikord eelmäng lihtsalt vahele jätta ja hakkama saada lühiseanssidega. Abielupaar, kellel on voodis hea klapp, on rõõmsamad, rahulolevamad, romantilisemad, vähem üksildased ja tülitsevad harva. Seega seks on oluline osa suhtes ning selle toimima saamiseks tasub vaeva näha.

Allikas: RedBook