Kättemaks
Soov mehele tema truudusetuse eest kätte maksta viib paljud naised võõra mehe voodisse. Isegi siis, kui naine seda võib-olla tegelikult ei tahagi, võib ta magada suvalise kutiga selleks, et näidata oma abikaasale, kui valus on petetud saada.

Põnevus
Naised näevad kõrvalehüppes võimalust oma elu natuke huvitavamaks teha. Idee olla korralik koduperenaine ja võõra mehe armuke samal ajal tundub ahvatlev ning selle muudab veel eriti põnevaks võimalus vahele jääda. Kuid üldiselt on põnevuseotsingud vähem levinud petmise põhjus kui teised. Tavaliselt üritavad naised abieluprobleemide tekkimisel neid esmalt lahendada ning kui abikaasa tema püüdlustele ei vasta, tunneb temake, et tal ei jäägi enam muud üle.

Vajadus ego tõsta
Naised petavad, kui emotsionaalne ja füüsiline side oma partneriga on kadunud. Võõras mees teeb komplimente, meelitab, paneb naise end jumalannana tundma ja teeb kõike seda, mis oma abikaasa tegemata jätab. Seega — mehed, olge valvsad, kui naine tunneb end hüljatuna, üksikuna ja ignoreerituna. Kui pildile ilmub mees, kes suudab õigel ajal õigeid sõnu öelda, on naisel lihtne libastuda.

Lootus leida armastust
Kas olete armastajad või lihtsalt toakaaslased? Pikaajalise suhte jooksul võib mõnikord olla sellele keeruline vastata. Suhte alguses tunnevad nii naised end õnnelikuna, väljavalituna ja erilisena, kuid aja jooksul need tunded kustuvad ja partneri huvi naise vastu samuti. Teadlased on välja selgitanud, et naised, kelle abielus puuduvad tülid, on altimad petma kui naised, kes saavad kodus mehega asjad selgeks tülitseda. Konfliktid näitavad, et abielus on veel kirge ja naisel pole vaja seda koduseinte vahelt väljapoole otsima minna.

Vahele jäämine
Naised kasutavad kõrvalehüpet ka vana suhte lõpetamiseks. See kehtib eriti emade kohta, kes ei suuda süümepiinade tõttu laste ees nende isast lahku minna. Vahele jäämise puhul on üsna tõenäoline, et mees jätab hoopis ise naise maha, sest meestel on truudusetust oluliselt keerulisem andestada kui naistel. Ning naine saabki vabaks väiksemate süümepiinadega kui ise pere juurest lahkudes.

Seksielu on igav
Seksielu? Mis seksielu? Pikalt koos elanud paarid kurdavad tihti, et ei mäletagi enam, mida tähendab üks korralik voodimaraton ja tunnistavad, et kui seksi veel ongi, siis on see ruttiinne ja igav. Mistõttu lähevad eriti nooremad naised rohkem ja erinevat seksi mujalt otsima. Mehed, muide, petavad täpselt samal põhjusel!

Üksindus
Kui naine tunneb, et tal ei ole abikaasaga peale laste ja toitmist vajava koera enam ühtegi ühist jututeemat või hobi, asub ta otsima kedagi, kellega saaks uuesti raamatutest, teatrist või kas või spordivõistlustest rääkida. Esialgne sõbralik ja süütu suhe uue ja huvitava mõttekaaslasega võib aga kiiresti edasi areneda millekski palju enamaks.

Tähelepanu ja seiklusjanu
Abielunaised, kes käivad täiskohaga tööl ja hoolitsevad õhtuti laste, mehe, kodu ja lemmikloomade eest, tunnevad, et nende pingutusi ei hinnata ja nende olemasolu peetakse iseenesestmõistetavaks. Lisaks on argirutiin tapvalt igav ning selleks, et ellu natukenegi särtsu ja elevust tuua, valitakse klubist või töökohalt mõni „paha poiss“, kellega natuke mürada.

Peamised truudusemurdmise põhjused on seega väga tavalised ja kergesti ununevad igapäevasituatsioonid. Kõrvalehüppeni viivaid ohumärke peaks iga armastav ja hooliv abikaasa oskama märgata ning igapäevase helluse ja tähelepanuavaldustega suutma ära hoida. Õnnelikus abielus naine, kel on oma mehega väga hea suhe, võõrasse voodisse ei roni.

Allikas: iVillage.com