Psühholoogid aga kahtlevad suuresti nende juttude õigsuses, vahendab Dobrõje Sovetõ. Nende meelest näevad õrnema soo esindajad selliseid „siivutuid“ unenägusid keskmiselt 5 korda kuus. Ning 40%-l juhtudest lõpevad need orgasmiga, tänu millele ärkavad öised unistajad puhanutena ning heatujulistena.

Kui meeste erootilised unenäod on üsna üheülbalised — kõige sagedamini on see üksikasjalik suguakt -, siis naiste uned on erksad, kirevad ja ootamatud. Niivõrd kummalised, et vahel tuleb käia pool päeva ehmunult ringi: „Seksisin unes oma parima sõbratariga! Milline õudus!“ või „Kuidas ma võisin küll seda teha esimese vastujuhtuva mehega?!“

Kui aga uskuda spetsialiste, pole seksuaalsed unenäod üldsegi mitte liiderlikkuse märgiks. „Igal erootilisel unenäol on oma tähendus“, kinnitab Saksa professor Michael Schredl. „Just nimelt erootilised unenäod aitavad ära mõistatada, millised soovid ja püüdlused on meie alateadvusel“. Loomulikult ei tähenda juhuslik unenägu mitte midagi. Kui aga üks ja seesama süžee kordub pidevalt, siis pole see lihtsalt juhus. See on märk, et alateadvus üritab edastada mingit olulist informatsiooni.

Süžee nr. 1
Mina ja tundmatu

Võõras mees lööb häbematult külge, sülitades seejuures kõikidele normidele ja reeglitele. See juhtub trammis, autos, lennukis, liftis, tualetis, laua ääre … Tema häbematus paneb muidugi imestama. See šokeerib.

Samas ka erutab (see, et ta on tundmatu, erutab veelgi enam). Sestap tahakski hüüatada: „Härra, me pole veel kapis proovinud!“

Kuidas tõlgendada? Unenäod seksikast, aga erilisest tundmatust annavad märku sellest, et sul on reaalses elus puudus teravatest tunnetest.

Süžee nr. 2
Seks teise naisega

Traditsioonilise orientatsiooniga nõrgema poole esindajatele on sellised uned lausa õudusunenäod. Kergemate kilda kuuluvad need unenäod, kus tuleb teise eest põgeneda: „Kas ma olen siis tõega lesbi?!“ Veel hullem lugu on nende naistega, kes jõudsid unes sugu vahetada.

Kuidas tõlgendada? „Roosad“ unenäod ei viita üldsegi mittetraditsioonilisele seksuaalsusele, vaid õrnuse puudumisele reaalses elus. Paistab, et partner on kitsi hellustega või nõuab oraalseksi. Alateadvus aga hakkab sellele vastu.

Süžee nr. 3
Sängis koos kuulsusega

Näiteks on sinu kõrval ühtäkki Johnny Depp või Georg Clooney. Kuidagi ebamugav oleks nagu … Kuidas aga keelduda? Kuidas hakata vastu tõelisele tähele!?

Kuidas tõlgendada? Paistab, et see räägib sinu soovist olla tähelepanu keskpunktis. Teised aga paraku seda ei märka. Nii pakkuski alateadvus sulle seksi kuulsusega — olgu siis või nii … Ent on ka teine seletus „täheunenägudele“ — oma partneriga on sul igav, tahaksid midagi uut.

Süžee nr. 4
Romaan iseendaga

Teine liik erootilisi „õudusunenägusid“ on uned, kus peaosaline (tema on ka vaataja) rahuldab iseennast. On hea ja häbi üheaegselt. Oled äkki alasti ning tunned sellest häbiga segatud erutust — selliselt ringi jalutada on ju isegi unes häbi! Kus siis need neetud riided ometi on!
Kuidas tõlgendada. Peaksid oma enesehinnanguga veidi vaeva nägema. Tundub, et oled allasurutud, otsustusvõimetu ning kardad, et partner ei kiida su ettevõtmisi heaks. Siin on kaks varianti. Tuleb õppida ennast armastama või … peaksid partnerit vahetama.

Süžee nr. 5
Intiimsus ülemusega

Või mõne teise kõrgemal postil oleva mehega. See võib olla lihtsalt seks vastastikusel kokkuleppel. Sagedamini on aga situatsioon teistsugune: mees jookseb ja alandab ennast, sina aga lubad ta seejärel lahkesti oma keha ligi. Las siis tunneb rõõmu, kui nii väga tahab. See tähendab, et sina domineerid, tema aga allub.

Kuidas tõlgendada? Intriig unes on katse lahti saada oma kompleksidest. Võib-olla peaksid reaalses elu ennast vähe enesekindlamalt üleval pidama.

Süžee nr. 6
Oma eksi embuses

Veel üks viis, kuidas ärgata, külm higi otsmikul. See on näha end seksimas oma eksiga. Eriti veel siis, kui lahkumine oli raske ning katse teda unustada nõudis palju pingutusi. See on kui piik mälus: „Kas ma siis ikka veel teda armastan?! Mul on ju praegu suurepärane mees!“
Kuidas tõlgendada. Võimalik, et sul on tõepoolest säilinud veel tundeid oma eksi vastu. Ent sellised unenäod lõpevad haruharva orgasmiga. Üks osa sinust soovib veel kõike tagasi, teine osa aga mäletab hästi valu ning protesteerib isegi unes.

10% meie unenägudest on erootilised.
77% naistest seksivad unes tundmatutega.
26% näevad lihtsalt suguakti ning pole oluline, kellega.
21% piirduvad kuumade suudlustega.