Mis on naisejakulatsioon?

Naisejakulatsioon on protsess, kus vallandub vedelik vagiinasse ja seejärel vagiinast väljapoole. Naisejakulatsiooni vedeliku kogus, mida keha väljutab tavaliselt G-punkti stimulatsiooni läbi on väga individuaalne ning võib ajas muutuda. Mõni naine ei koge seda kunagi, mõnel õnnestub seda kogeda korra ja mõni õnnelik naine suudab ennast “puhastada” regulaarselt.

Naisejakulatiooniga vallandub nii vedelik kui ka vaagnapiirkonda kogunenud emotsioonid, tulemuseks on puhastumine ja vabanemine, mida nimetatakse lausa “Jumalikuks nektariks”.

Kus kohast see tuleb?

Väikesed Skene näärmed, mis asetsevad kusiti juures, on ejakulatsiooni allikaks, neid nimetatakse ka naise eesnäärmeks. Jah, ka naistel on eesnääre nagu meestelgi, samuti nagu meestel on ka kliitor. Küll aga nende suurus ja kuju on erinev. Naise eesnäärme funktsiooniks on uriinist toota ejakulatsioonivedelikku, mis puhastab, tervendab ja vabastab naise vagiina piirkonda.

Ejakulatsioon tekib, kui naise eesnääret ehk G-punkti seestpoolt stimuleerida kusekäsna kaudu. Kusekäsn on ära sõrmega tuntav vagiina ülemises osas kareda piirkonnana. Naisejakulatsioon on naise keha jaoks äärmiselt vajalik kogemus. Nimelt kogunevad naiste paljud pinged, emotsionaalsed ja füüsilised traumad kehamälusse ja eekõige vaagnapiirkonda.

Esmakordselt ejakulatsiooni kogedes võib see protsess olla ebameeldiv, kuid kogemuse kasvades muutub see nauditavaks. Pärast ejakulatsiooni tunnevad naised sageli kergendust ja väsimust.

Laboriuuringud

Teada saamaks, mida fenomenaalne vedelik endas sisaldab, jälgisid günekoloogid seitset naist, kes väitsid, et on võimelised ejakuleerima. Grupp teadlasi tegid ultraheliuuringu ja keemilised analüüsid, et uurida põit ja vedelikke, mida naised orgasmi ajal eritavad.

Kõigepealt paluti neil tühjendada põis, tõestamaks, et tegu pole uriiniga. Ultraheli tehes veenduti, et põis on tühi. Seejärel paluti neil stimulatsiooni käigus koos partneriga või üksi saavutada ejakulatsioonieelne seisund. Seejärel tehti teine ultraheli, milles ilmnes, et põis oli taas täitunud. Ejakulatsiooni käigus vabanenud vedelikku uuriti ning viimane ultraheli peale ejakulatsiooni näitas, et põis oli taas tühi, mis tõestas, et vedelik saab alguse küll põiest, kuid keemilised analüüsid näitasid omakorda, et vedelik sisaldab naise “eesnäärmest” pärit sekreeti ning tegemist ei ole uriiniga.

Uuringute käigus ilmnes, et naise ejakultasiooni vedelik sisaldab sama eritist mida mehel teeb eesnääre. Eesnääre ja neerud muudavad uriini keemilist koostist, mille tulemusena tekib ejakulatsiooni vedelik. Eralduv vedelik on vesine ja läbipaistev; väiksemas koguses võib olla valkjam, tihkem ja kleepuvam.

Kas kõik naised on võimelised ejakuleerima?

Jah, kõik naised on võimelised ejakuleeruma. Esimesel korral ei pruugi see juhtuda ja ei tasu ka kohe alla anda, sest järgmisel korral võib see juba õnnestuda. Vahekorra ajal või spetsiaalse ejakulatsiooni protseduuri ajal mängivad suurt rolli õige koha stimuleerimine, naise vaimu ja keha vabaks laskmine ja paljud muud tegurid.

Seksuaalkäitumise uuringud ütlevad, et teatud poosides või asendites võib stimuleerimine suurendada ejakulatsiooni võimalust ning samuti sõltub see iga naise anatoomiast. Levinumad poosid on selili, külili asendis, tooli peal istudes, püsti toetudes seljaga vastu seina või mehe süles. Püsti asendis tuleks oleks ettevaatlik, kuna ejakulatsiooni vallandudes muutuvad jalad nõrgaks.

Millist mõju see naisele avaldab?

Ejakulatsiooni vallandumine erineb nagu orgasmidki, tihti võib see juhtuda samal ajal, kuid see ei ole reegel. Orgasmi käigus tõmbab naise vagiina sissepoole, ejakulatsiooni vallandudes aga väljapoole ja vedelik suunatakse väljapoole, mis tõestab seda et ejakulatsioon on väljutav ja puhastav protsess.

Esimesel korral võib see naises tekitada häbi ja piinlikuse tunnet ning seose millegi ebaloomulikuga. Samuti tekib ekslikult arvamus, et tegemist on uriiniga. Need valehäbid võivad pärineda lapsepõlvest, kus voodi märgamine oli midagi väga halba ja keelatut. Kahjuks on ka mehi, kes teadmatusest reageerivad negatiivselt ning arvavad, et tegemist on uriiniga ja tulemuseks on partneri valehäbi taasilmumine ning lapsepõlvetraumade uuesti läbikogemine.

Seega mehed, kes on ejakulatsioonist teadlikud, suhtuvad sellesse pigem positiivselt ning mõistavad, et koos naisega on kogetud midagi müstilist.

Ejakulatsiooni protsess ja selle läbiviimine on väga oluline teema, mida käsitleme ka edaspidi meie blogides ja koolitustel. Meie missioon on teavitada naisi ja mehi ejakulatsiooni olulisusest naise tervise ja terviklikkuse juures ning võimaluse antud teemast rohkem teada saada ja õppida kuidas seda teha.