Õnneks on möödas aeg, kus ainuõigeks peeti, et naise esimene partner on tema abikaasa ja seda muidugi pärast pulmi. Kõik on ju ilus ja kõlbeline, aga olgem ausad, kes enam tänapäeval tahaks osta põrsast kotis? Seda enam, et üldjuhul on seks suhtes üks väga oluline komponent.

Maailma terviseorganisatsiooni andmeil toimub Eesti noore esimene seksuaalvahekord keskmiselt 14-15 eluaasta vahel, poisid natuke varem kui tüdrukud. Kui enamjaolt on peetud vahekorda esmatähtsaks järglaste saamisel, siis teadlased ei välista, et järgmise kümne aasta jooksul panustatakse pigem kunstlikule viljastamisele, mis aga tähendab, et seks muutub esmajärjekorras pigem meelelahutuseks.

Siin aga sekkub ilmselt meie ühiskonna hoiak, kus sageli vaadatakse väga viltu naisele, kes teab, mida tahab ja kuidas seda saada. Kui meest peetakse Don Juaniks kui tal on palju suhteid, siis naisi kostitakse pigem halvustavamate sõnadega.

Õigemini võib see tuleneda siis litsakast käitumisest, sest väärikalt käituv inimene üldjuhul ei lähe kuulutama, kellega ta maganud on, olenemata siis soost. Sest tegelikult, miks peakski see kellegi asi olema, kui kaks täiskasvanut inimest on leidnud huvipakkuva tegevuse, millel ei ole tagajärgi järglaste näol ja kus keegi haiget ei saa? Siia alla ma ei paneks paarikesi, kes purjus peaga kuskil pimedas klubi urkas kiimatsevad ja üheksa kuu pärast üks soovimatu ja “ups, juhtus” ilmakodanik valgust näeb.

Inimeste seksuaalsus on erinev ja seega on arusaadav, et ühele piisab elu jooksul ühest partnerist, teisele aga on vaja natuke rohkem. Tegelikult ega polegi kellegi asi, mis su number siis lõpuks on, põhiline on see, et sa ise rahul oled. Paljud inimesed pole püsisuhteks valmis ja ega ei saa siis keelata neid seksimast, sest see on nagu natuke moraalitu. Pigem on taunitav käitumine see, kui juba suhtes inimene enda skoori unustamatult suurendab.

Seks on meie elu osa, eks kõik ise teavad, kui olulisel kohal ta nende elus on. Erinevatel eluperioodidel on selle positsioon erinev, aga kindlasti ei tasuks inimest hinnata tema numbri järgi, mis tegelikult ei ole mingi näitaja. Siia alla ei lahterdaks muidugi inimesi, kes on sündinud ringitõmbajad. Ega neidki saa hukka mõista, vähemalt seni, kui nad ei ürita luua püsisuhet ja kus teine pool siis kannatama peaks.