Häbelikele on alustuseks julgustav uudis: eneserahuldus on juba sajandeid (ka) naistele suur naudinguallikas olnud. Paljud meist on oma keha just niimoodi tundma õppinud. Paljudest meist on just tänu oma kätele saanud suurepärased armastajad.

Eneserahuldus ehk masturbeerimine on sajandeid midagi ülimalt häbiväärset olnud. Veel eelmiselgi sajandil seisis see inimkonna paturegistris üsna kõrgel kohal.
Varasel keskajal oli ka seks ise patt ning enesele naudingu loomist peeti suisa ohtlikuks: mine tea, mis võib siis sinu käte ja kehaga kõike juhtuda! Mõned teadjamad rääkisid, et ennast ise rahuldanud naised haigestusid nümfomaaniasse (hüperseksuaalsus) või läksid lihtsalt ja parandamatult lolliks.

Rahustada, mitte rahuldada

Vibraatori tekkelugu on omamoodi lustakas. Ametlikult alanud kõik sellest, et arstid vajasid töövahendit. Nii leiutatigi hüsteeriliste naispatsientide rahustamiseks riistapuu, mis arstide ja medõdede tööd lihtsustama pidi. Hüsteeriliseks naiseks peeti tol ajal seksuaalselt aktiivset ehk liialt suure tahtmisega naist.
Just selliseid patsiente ravisid arstid veejoa ja vibraatoriks nimetatud instrumendiga, tekitades naistele mehhaaniliselt orgasme, mis pidid naise hüsteeriahood lõpetama. Lõpetasid ka. Kuni järgmise korrani.

Kas nüüd just selle arstiriista tõttu, kuid inimeset suhtumine eneserahuldamisse on aegade jooksul muutunud. Üha enam peetakse seda seksuaalelu loomulikuks osaks. Osa meist aga jääbki igavesti seda teemat häbenema. Miks? Sest oli see ju alles hiljuti (tervelt sajand tagasi), mil kirjasõnas iseloomustati masturbeerimist kui “enesemäärimist” ja “ülimat räpasust”. Kuid seda kõike ajal, mil usuti, et “ideaalsel naisel pole kunagi “tahtmist“”.

Armatsemine iseendaga on praeguseks tõestatult positiivne tegevus.
Uurimuste kohaselt tegeleb sellega enam kui 60% naistest. Vahelepõikena olgu öeldud, et meeste puhul on see protsent 95.

Paljud kaasaegsed käsiraamatud soosivad eneserahuldamist kui loomulikku, tervisele kahjutut tegevust. Eesti Pereplaneerimise Liitki kinnitab, et eneserahuldamise abil on võimalik õppida, mis tekitab naudingut, millised fantaasiad on seksuaalselt erutavad ja kuidas keha reageerib puudutustele. Eneserahuldamine toetab iseenda seksuaalsuse arengut ja enesehinnangut. Teatud vanuses võib eneserahuldamine tunduda vastumeelne. Eneserahuldamisega ei peaks tegelema vastu tahtmist, sest arengu käigus on erinevatel inimestel lihtsalt erinevad huvid. On oluline kuulata ja austada oma sisehäält ja teha seda, mis tundub õige.

Eneserahuldamine pole kuidagi kahjulik: see ei kahjusta suguelundeid, selle kaudu ei saa nakatuda sugugahaigustesse, see ei mõjuta menstruaaltsüklit ega põhjusta vähkkasvajaid. Eneserahuldamisest ei saa tekkida soovimatut rasedust ja see ei põhjusta lastetust. Eneserahuldamisega ei ole võimalik kedagi solvata, vigastada. See ei põhjusta truudusetust, arusaamatusi või ärakasutamist.

Mitte ainult üksikute rõõm!

Naise eneserahuldus tähendab enamasti sõrmedega kliitori-piirkonna stimuleerimist. Lisaks kliitorile puudutab naine akti jooksul oma rindu, vagiinat ja häbememokki. Ka erinevad seksmänguasjad, nagu kliitoriergutid ja dildod, sobivad oma kehast hooliva naise magamistuppa.

Eelnevast hoolimata ei ole eneserahuldamine mitte ainult vallaliste või üksikute naiste pärusmaa. Iseendale kingitud armurõõmudel on ka paljude paaride voodielus kindel koht. Kuid arvatavasti on rohkem neid paare, kes oma masturbeerimisoskusi partnerile ei esitle. Siinkohal peab paika ütlemine: kõike ei peagi jagama. Aga võib!

Kuulsad dildod ehk The Rabbit

Paljude õnneks on seksuaalsus ja füüsilised naudingud rangetest raamidest vabaks saanud. Seksist on saanud omamoodi trend. Paljudes riikide on eneserahuldajatel oma veebilehed, foorumid on tulvil avameelseid vestlusi ning vibraatoreid loovad uhkust tundes isegi nimekad disainerid.
Kuulsaim vibraator on pärit seriaalist “Seks ja Linn” ning kannab nime The Rabbit. Omamoodi ajastu märk oli see, et filmis kasutas rõõmuriistakest neljast sõbrannast kõige häbelikum — Charlotte. Ja millised tagajärjed jänku ja piiga kohtumisel olid…

Rõõmustav fakt kõigile eneserahuldajatest lugejatele on aga see, et värske uurimuse andmeil jõuavad teismelisena masturbeerimist alutanud naised orgasmini kiiremini kui need, kes pole enese erogeenseid piirkondi tundma õppinud. Ning selles ei ole küll mitte midagi häbiväärset.

Allikad: Kari Heusala, Naise seksuaalsus, Eesti Pereplaneerimise Liit, itsetyydytys.org


Bookmark and Share