Seks abikaasade vahel pole mitte alati ideaalne. Vahel tahaksime nii väga, et kallim valmistaks mingil erilisel moel meile rahuldust. Tema aga ei hooli sellest. Kuidas siis talle oma erootilistest soovidest märku anda?

1. Ära räägi otse, vaid anna mõista.

Mees, vaatamata oma matšolikkusele, on kartlik ja täis komplekse. Osaliselt võib ta sinu aktiivsust magamistoas takistada vaid seetõttu, et see käib vastu ta ettekujutusele temast endast kui “tõelisest mehest”, kes mitte iialgi ei pea tantsima kellegi teise pilli järgi. Pealegi on tal suur hirm tobe välja näha. Just seetõttu keeldubki ta sinuga arsti või õde mängimast või teoks tegemast ükskõik millist sinu erootilist fantaasiat. Seepärast peab talle oma fantaasiatest rääkima väga ettevaatlikult. Ja seda mitte enne lähedust, vaid ajal, kui erutatud mehel hakkab mõistus üles ütlema ning ta enam ei mõtle sellistes kategooriates, nagu “sobib-ei sobi”.

2. Kui sul jääb midagi vajaka sellest, mida oma eelmise partneriga kogesid, ei maksa praegusele seda (otse) öelda.

Võrdlemine teiste meestega solvab su kallimat ning alandab tema mehelikku väärikust. Mõtle välja mõni teine ettekääne: nägid kinos, lugesid naistekast, fantaseerisid ise, nägid unes… Veel parem on seda kõike nii korraldada, nagu oleks kallim ise sulle vapustava seksiidee andnud.

3. Anna oma soovidest teada mitte partneri mõistusele, vaid tema … libiidole.

Kui sa näiteks tahaksid autos armatseda, partner aga mitte, siis ära ütle talle: “Vaata, sellel teel pole üldse inimesi, ainult jänesed hüppavad”. Parem pane, otsekui juhuslikult, mängima plaat erootilise muusikaga. Veel parem oleks helijutustus või -romaan, kus leiduvad armastusstseenid. Need on tugevaks stimulaatoriks nii meestele kui ka naistele. Kusjuures: mehi ei eruta mitte ainult stseen ise, vaid ka nende partnerite reaktsioon sellele. Erootilist kirge peetakse ju meeste “eksklusiivseks” nõrkuseks, ning alateadvuslikult soovivad nad seda jagada.

4. Kasuta sagedamini printsiipi: “Vähem sõnu, rohkem tegusid”.

Kas sinu kallim ei armasta jutte seksist? Pole hullu. Selgita talle siis ilma sõnadeta, mida soovid. Suuna ta käed “kuuma tsooni”, näita, kuidas sa tahad, et ta sind hellitaks. Paljud naised häbenevad seda teha, kuna kardavad näida kerglastena. Samas näitavad küsitlused, et enamik meestest võtab otsekohe vedu oma partneri taolisest käitumisest.
Sama käib ka pooside kohta. Sulle meeldib üks teatav asend? Ära siis alusta suhete klaarimisega, võta lihtsalt initsiatiiv. Ja ära unusta teda kiitmast, kui ta sinuga nõustub. Sinu ahvatlevad oiged on parimaks kinnituseks, et mees on õigel teel.

5. Mitte mingil juhul ei tohi partnerit šantažeerida: “Kui Sa ei taha täita minu soovi, ära siis palu oraalseksi”.

Samasse seeriasse kuulub ka enda demonstratiivne “väljalülitamine” protsessist, kui partner sind hellitab, sina aga lamad, vahtides tardunud pilgul telerit või lage. Taoline käitumine tekitab agressiivsust. Lõpuks on ju sinu eesmärk armastust nautida, mitte aga magamistoast lahinguvälja teha.

6. Kui mees on väsinud, halvasti maganud või tal valutab kusagilt, jäta ta rahule.

Paljudele tugevama soo esindajatele on isegi nohu suur tragöödia. Kui mees on tõbine, siis pole ta kas üldse seksile häälestatud või tahab ta sellega kiiresti ühele poole saada. Pane ennast tema olukorda ning jäta oma seksuaalsete ümberkorralduste plaan paremaid aegu ootama.
Kuid ära lase kallimal sellisesse olukorda kauaks jääda. Just nimelt seks (eriti kirglik) võib saada selleks antidepressandiks, mis ta terveks teeb või väsimuse eemale peletab.