Kui naisel on orgasmi saamisega raskusi, on sellel enamasti kaks põhjust: “Üks on vaimne — sa kaotad fookuse. Teine on füüsiline — kutt muudab asendit või tempot,” selgitab raamatu “Expanded Orgasm” autor Patricia Taylor.
See pole küll tore, aga võiksid meeles pidada, et see on täiesti normaalne nähtus, mis juhtub elu jooksul pea iga naisega, rahustab meid seksiterapeut Gloria Brame. “Õnneks on see mure lahendatav,” lisab ta. Nii et järgmisel korral, kui hakkad orgasmirajalt kõrvale kalduma, kasuta teelpüsimiseks neid nippe.

Loe Cosmo jaanuarinumbrist:

• Adele ei kahetse purunenud suhteid

• Mehed vs mood

• Cosmo muusa: Laura Põldvere

• Miks meile meeldivad “pahad poisid”?

• 10 müüti orgasmi kohta

• Lugejate kuumad seksikogemused

• Ettevaatust, emalõvid liikvel

• Facebook rikub tuju?

• Pane ülbitseja paika

• Leevenda pingeid 10 minutiga

Lase mõte vabaks

Taylor ütleb, et meie, naised, laseme end pisiasjadest segada kordi rohkem kui mehed. “Millal ma viimati linu vahetasin? Huvitav, kas ma keerasin ukse lukku? Kus mu must seelik on?” Tuleb tuttav ette? Need mõtted ongi süüdi selles, et keha eksib orgasmiteelt. Esiteks tuleb kõrvaldada kõik segajad, mis võivad su mõtteid kõrvale juhtida. Otsi see must seelik, millega tahad homme tööle minna, kohe üles ja kontrolli juba enne voodisse minekut, kas uks on lukus. Lülita telefon ja arvuti välja või seadista need hääletuks, samuti klõpsa kinni teler, kriuksuva voodi vaigistamiseks pane mängima oma lemmikmuusika.

Otseülekanne

Kui sind segab miski, mida sa kontrollida ei saa — väljas signaalitav auto, kilkavad lapsed trepikojas –, kasuta lihtsat võtet ja räägi. See aitab sul uuesti olukorrale keskenduda,” õpetab Taylor. “Kirjelda täpselt, mis toimub — mida sa tunned, kui ta su sees on, kuidas sulle meeldib, kui ta su kaela suudleb. See juhib sind seksirajale tagasi ning teravdab meeli.”
Raamatu “Good Girls Guide to
Bad Girl Sex” autor Barbara Keesling soovitab meelde tuletada mõnd eriti kuuma seksiseika. Detailne meenutus energiast tulvil meelelisest hetkest kütab sind taas üles ja võib viia eelmise kuuma korra taasesituseni.

Treeni teda

Vahel oled nii mõnusalt piiri peal… ainult selleks, et ta saaks asendit vahetades selle ära rikkuda. “Sellisel hetkel on kõige parem paus teha,” soovitab Brame. “Mine vannituppa, joo klaasike vett ja hakake asjaga uuesti pihta, kui mõlemad olete veidi jahtunud.”
Tulevikus anna talle teada, kui lõpetamas oled. Piisab, kui ütled: “Kohe-kohe, tee nii edasi…” See paitab ta ego ja juhib sind õnneliku lõpuni — kaks kärbest ühe hoobiga!