Mõned naised tunnevad päevade ajal isegi suuremat soovi seksida ja orgasmid võivad leevendada menstruatsioonist tulenevaid krampe alakõhus (ja me kõik ju teame, et aeg-ajalt on need krambid väljakannatamatud).

Samas, kui sa tunned, et sa ei taha kohe üldse päevade ajal seksida, siis see on ka totaalselt okei.

Sellegipoolest jagame sinuga nippe, mis menstruatsiooni ajal seksides kasuks võivad tulla:

See, kuidas ja kus mensturatsiooni ajal seksida, oleneb väga teist endist. Mõned eelistavad seda teha duši all, et vältida linade määrimist, aga teised jälle kannavad eelmängu ajal tampooni ja eemaldavad selle alles enne reaalset vahekorda ning võtavad siis appi ka libesti. Osad paarid eelistavad panna endi alla rätiku, aga teisi tekkinud segadus ei häiri. Seni kuni tunnete mõlemad end mugavalt, pole igatahes mõtet seksi vältida.

Igaks juhuks võite asetada ka salvrätid käeulatusse, kui tekib vajadus sinu või su partneri kehalt verd eemaldada.

Menstruatsiooni veri võib tegelikult olla suurepäraseks libestiks ja ka duši all seksides ei pea te pidevalt uuesti libesti järgi haarama. Küll aga pea meeles, et duši all seksimisega kaasnevad teatud ohud (loe: libedus), mistõttu olge ettevaatlikud, et end mitte vigastada.

Kas sa võid päevade ajal seksides rasestuda?

Lühike vastus sellele küsimusele on “jah”. Pea meeles, et viljastumise periood (ehk aeg, mil võid rasestuda) oleneb väga paljudest erinevatest faktoritest, mistõttu on võimalik, et rasestud just nüüd (kaitsmata) vahekorra ajal.

Küll aga on teadlased leidnud, et selle tõenäosus on esimeste menstruatsiooni päevade ajal üsna nullilähedane ja tõuseb 2% neljandal päeval.

Inimestel, kellel on regulaarne ja normaalse pikkusega (24-38 päeva) mensturatsioonitsükkel, on väiksem tõenäosus päevade ajal seksides rasestuda, aga inimestel, kel on lühike või ebaregulaarne tsükkel, on see tõenäosus suurem.

Kas sa võid päevade ajal seksides suguhaigustesse nakatuda?

Jah, kondoomid on väga olulised ka päevade ajal ja seda eriti siis, kui seksid partneriga, kes pole end kontrollimas käinud. Näiteks duši all seksides võib vesi kondoomi efektiivsust mõjutada ja kontrolli kindlasti ka seda, et kondoom poleks seksimise ajal maha libisenud.

Naiste jaoks ei peaks ka oraalseks olema menstruatsiooni ajal midagi veidrat, kui su partner on nõus seda tegema ja ka sina end mugavalt tunned, aga sel juhul tasuks keskenduda sinu kliitorile. Ka pärak võib olla väga tundlik ala, aga kui see pole sinu teema, ei juhtu ka midagi.

Kokkuvõttes: seksides esineb mitmeid erinevat tüüpi vedelikke nagu erutusest tekkinud vedelik, seemnevedelik, higi, vahel uriin ja isegi midagi hullemat (kui proovite anaalseksi), mistõttu ei tohiks ka menstruatsiooni veri olla midagi veidrat.

Lugeja, kas sina oled päevade ajal seksinud ja millised kogemusi on sul sellest meiega jagada?