Sul hakkavad kohe päevad

Naise menstruaaltsüklil on tema libiidole väga suur mõju. Naised tunnevad kõige tugevamat seksitungi ovulatsiooni alguses ja kõige väiksemat vahetult enne päevade algust. Midagi pole teha, hormoonid otsustavad. Ja ega PMS-ile iseloomulik väsimus, kõhuvalu ja üleüldine paistes tunne ka just kõige seksikamad tunded ei ole.

Sa oled rase

Raseduse esimese trimestri hormoonide möll ja südame läikimine muudavad seksi viimaseks asjaks, millest naine mõelda suudab. Hiljem võib naisele seks olla ebamugav juba puhtfüüsilistel põhjustel. Raseduse ajal langev libiido on täiesti normaalne. Ära põe.

Sul algas menopaus

See on jällegi hormonaalseid väljakutseid täis aeg. Paljudel naistel on mingil ajal enne menopausi just eriti kõrge libiido ja siis, kui vaevused pihta hakkavad, kukub kolinal alla. Samuti tekitab menopaus füüsilisi ebamugavusi nagu liighigistamine, kuumahood ja unehäired — saada seksi abil kõiki neid asju veel topelt? Tänan, ei.

Sul on beebi ja sa toidad teda rinnaga

Pärast sünnitust toodab naise keha vähem östrogeeni, et naine poleks huvitatud seksist, vaid saavutaks maksimaalse läheduse oma lapsega. Kui naine imetab, toodab ta keha ka hormooni nimega prolaktiin, mis aitab piima toota, aga pärsib seksuaalsust. Et värsked lapsevanemad uuesti normaalset seksuaalelu elama saaksid hakata, on vaja libiidoprobleemidest rääkida, üksteist kuulata ja mõista ning tasapisi uuesti intiimsus leida.

Sul on eriti kiired ajad

Naistel ei piisa ainult hormoonidest (nagu meestel), et seksuaalselt ülesköetud olla. Naistel mängivad siin suurt rolli emotsioonid. Kui tööl on käsil mingi hiigelprojekt, mis haarab enda käsutusse kõik emotsioonid, siis on täiesti normaalne, et naisel enam seks pähe ei mahu. Kui pingeline periood saab läbi, loksub kõik jälle ise paika.

Antibeebipillid

Need mõjutavad su keha hormoonide tööd, nii et pole mingi ime, kui su libiido langeb. Pillid mõjuvad naistele erinevat moodi ja mõni ei tunneta mingit muutust, aga kui sina tunned, et sa tahad pillikuuril olles vähem seksi kui enne, siis mine üle mittehormonaalsetele rasestumisvastastele vahenditele.

Sul on käsil suur elumuutus

Uue elukoha muretsemine, uue töö alustamine, laste esimesse klassi saatmine, isegi abiellumine — kõik sellised suured muutused su elus võivad pärssida libiidot. Mis siis, et need elumuutused on head, aga nad haaravad sind emotsionaalselt nii kaasa, et sa ei suuda enam seksile mõeldagi. Aga ära muretse. Niipea kui kõik paika loksub, tuleb seksiisu tagasi ja on väga suure tõenäosusega suurem kui enne!

Allikas: Prevention