Maailmas on palju asju, mis meelehärmi valmistavad — alates sellest, et sinu uued kingad-mille-eest-võiks-surra hõõruvad nii, et silme ees lööb mustaks, kuni selleni, et avastasid näiteks, et Tiger Woods pettis oma abikaasat. Kuid miski ei valmista rohkem pettumust, kui leiad, et su uus peika on voodis täielik hädavares. Küsitlesime eksperte ning tutvusime viimaste uuringutega, et aidata sul ära tunda tõelist armutiigrit…

VIHJE 1 Ta oskab kitarri mängida

Alates Keith Richardsist (igiammustel aegadel loomulikult) kuni Pete Wentzini on meestes, kes oskavad kitarri sõrmitseda, midagi, millest lausa õhkub kuumust ja magnetismi. Hea uudis on see, et selline reputatsioon peab absoluutselt paika. Kitarristidel on oskus teha ühe käega üht asja, samas teise käega hoopis midagi muud ja võid vaid ette kujutada, kui palju sellest voodis kasu oleks.

Loe Cosmo detsembrinumbrist:
• Intervjuu Kelly Rowlandiga

• 5 asja, mida sa Ashton Kutcherist ei teadnud

• Kingitused kallimale, sõbrannale, õele, emale...

• Miksi vintaaži moodsaga.

• Teiste maade Cosmo toimetajate ilunipid

• Mis tunne on seksida X mehega?

• Palju sul partnereid on olnud?

• Inspiratsioon Riia moenädalalt

• Suur peogiid: popimad klubid, šikid restoranid + eridiilid sinule

Raamatu “Sultry Sex Talk to Seduce Any Lover” autori Yvonne K. Fulbrighti sõnul on loominguliste kalduvustega mees — olgu tema tegevusalaks siis muusika või kunst — ka parem armuke. Fulbright soovitab otsida “nohikuid”, sest inimestes, kes naudivad n-ö nohiklikke tegevusi, on ka palju rohkem
sensuaalseid omadusi. “Nad ei pruugi tunduda just väga mehelikud, kuid nende vaated elule on kindlasti palju erootilisemad.”

VIHJE 2

Ta ei ole salativihkaja

Meeste söömisharjumuste jälgimine on tuntud viis, mis tutvustab sulle, kuidas ta sinu keha kohtleks. Leidub vägagi otseseid vihjeid: kui ta kugistab oma toidu kiirelt alla, on ta kohese rahulduse saamise fänn. Tegelikult annab paremaid vihjeid hoopis see, mida ta sööb. Taimetoitlased uhkeldavad sageli, et lihavaba söök muudab mehed voodis võimekamaks, ja mis puudutab kõrget kolesteroolitaset või ülekaalulisust, siis on see tõesti tõsi.

Mehe liiga piiratud söögisedel võib aga tema sooritust voodis hoopis kehvemaks muuta. “On oluline, et mees saaks toidust piisavalt rauda ja C-vitamiini ning et ta tarbiks pidevalt teatud puu- ja juurvilja,” ütleb Fulbright. Kui ta sööb palju sellerit, on see väga hea märk — seller sisaldab androstenooni, hormooni, mis vabaneb higistades ning muudab mehe seetõttu meie jaoks veelgi ligitõmbavamaks.

VIHJE 3

Tema palk on üsna kõrge

Hiljutises uuringus osalenud 1534 naist leidsid, et partnerite palgatõusul oli nende orgasmile väga positiivne mõju. Okei, me ei taha väita, et orgasme on nüüd võimalik raha eest osta, kuid voodis olemine mehega, kes ei paanitse pidevalt rahaasjade pärast, on muretum. Seksiterapeudi ja raamatu “She Comes First” autori Ian Kerneri sõnul vajavad naised, vaatamata sellele, et neid erutavad ootamatud kirglikud olukorrad, orgasmi saavutamiseks kindlustunnet, mis tähendab, et majanduslik stabiilsus tuleb kindlasti kasuks.
Lisaks sellele on kirglik ja huvitunud inimene ka õnnelikum — töötud või oma tööga rahulolematud mehed pole tihti seksist eriti huvitatud.

VIHJE 4

Kas keegi on Russell Brandi näinud?

Ekstravertidel on seksi palju hedonistlikum suhtumine, kuna nad on rohkem valmis proovima uusi asju. Veelgi parem — on tõestatud, et nad kulutavad ka eelmängule rohkem aega. Kui mees on enesekindel, tõstab see ka sinu enesekindlust. Uurijad väidavad ka, et sõbralikud inimesed tunnevad ennast voodis palju mugavamalt ja saavad suurema seksuaalse rahulduse kui häbelikud mehed. Fulbright soovitab mehega väljas olles ka tema kehakeelele tähelepanu pöörata.
“Ta peaks olema avatud — ta ei rista oma käsi ja jalgu ning vaatab sulle julgelt otsa. Jälgi ka tema pisiliigutusi — mõni neist võib olla hea märk. Näiteks, kui ta katsub oma kaela, võib see tähendada, et just sinna kohta ootab ta hiljem suudlusi, mis on vägagi sensuaalne vihje.”

VIHJE 5

Ta saadab sulle parimaid sõnumeid…

Tunne, et oled ihaldatud, on võimas afrodisiaakum, nii et flirtivate sõnumite saatmine on tema jaoks suure-pärane võimalus eelmänguga alustada. “Kui ta läkitab sulle pööraseid sõnumeid, viitab see tema avatud meelele ka voodirõõmude suhtes, sest ta on valmis eksperimenteerima ning tahab õppida uusi asju,” ütleb Kerner. Seksiekspert Petra Boyntoni sõnul võivad juba varajases suhtestaadiumis saadetud SMSid anda sulle mehe kohta olulisi vihjeid. “Kui ta on sinuga algusest peale avatud, on asjad palju kergemad ka siis, kui olete otsustanud armurõõmude jagamiseni liikuda,” selgitab ta. Kuid kui tema sõnumid tekitavad sinus ebamugavust, on see märk teie mittesobivusest. Kustuta ta oma elust!


VIHJE 6

Hmm… ta on lihtsalt tore kutt!

Boyntoni sõnul ütlevad paljud naised, et nad vajavad oma ellu põnevust ja “pahad poisid” on teistest seksikamad. Kuid hea seksi võti peitub hoopis eneseväljendusoskuses. Julge talle öelda näiteks: “See oli tõesti hea, tee seda veel.” Mida avatum, arvestavam ja õrnem on mees teie kohtingute ajal, seda tõenäolisemalt on ta seda ka seksi puhul, mis omakorda tekitab sinus suuremat julgust talle öelda, mida sa temalt voodis ootad. Ta peaks suutma sind naerma ajada ja oskama tekitada pingevaba õhkkonda. Kui tajud tema juuresolekul usaldus- ja turvatunnet, hakkad kogema ka vapustavaid orgasme.


VIHJE 7

Ta teeb trenni

“Kui tahad oma voodisse vastupidavat meest, tuleb kasuks, kui ta on heas füüsilises vormis,” ütleb Fulbright. “Vormis keha on ka ligitõmbavam, kuigi samas on meestes, kes oma kehale liigset tähelepanu pööravad, midagi eemaletõukavat.” Teadus toetab seda väidet — Nobeli preemia võitnud geneetik James Watsoni sõnul on leidnud tõestust, et kergelt ülekaalulised tüübid on voodis paremad. Miks? Suurematel inimestel võib kehas leiduda rohkem MHS hormooni, mis suurendab seksuaalset iha ja toodab endorfiine.

Cosmopolitani detsembrinumber